Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:00 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

22 Mar, 2012 23:56 685 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, a fost constatată o infracţiune astfel:

Poliţişti de frontieră solicitaţi să intervină la stingerea unui incendiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost solicitaţi de un reprezentant al Primăriei Chilia Veche să participe la o acţiune de stingere a unui incendiu în Delta Dunării.

În data de 21.03.2012, în jurul orei 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia au fost anunţaţi telefonic de un reprezentant al Primăriei Chilia Veche să sprijine o acţiune de stingere a unui incendiu izbucnit în zona Ostrovul Tătaru din Delta Dunării.

Incendiul, care se propagase pe o suprafaţă de aproximativ 3 hectare, a fost stins după aproximativ 2 ore prin intermediul unor echipe de intervenţie ale Primăriei Chilia Veche şi Gărzii de Coastă, deoarece efective ale I.S.U. Tulcea nu au putut ajunge la faţa locului din cauza terenului accidentat.

Nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale constând în 50 de arbori şi vegetaţie uscată.

Un echipaj al Gărzii de Coastă a continuat supravegherea zonei, pentru a preîntâmpina reizbucnirea incendiului.

Pescuit cu plasă interzisă de lege

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, au depistat trei cetăţeni români care transportau o plasă monofilament în lungime de 100 de metri.

În data de 22.03.2012, în jurul orei 03.00, poliţiştii de frontieră i-au depistat în zona lacului Tăbăcărie din municipiul Constanţa pe B.L. de 33 ani, B.S. de 38 ani şi M.A. de 54 ani, care transportau o plasă tip monofilament şi 12 bucăţi de peşte din specia caras.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasa de pescuit, în lungime de aproximativ 100 de metri, iar bucăţile de peşte aflate în stare vie au fost redate mediului acvatic.

Pe numele celor trei persoane a fost întocmită lucrăre penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere şi utilizare a plaselor tip monofilament", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. m din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Motorină transportată fără documente legale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean român care transporta cu o autoutilitară 440 litri de motorină fără a deţine documente de provenienţă.

Poliţiştii de frontieră au acţionat în data de 21.03.2012, în jurul orei 23.00, în zona de responsabilitate a S.P.F. Cernavodă, ocazie cu care au verificat în trafic o autoutilitară marca Fiat, înmatriculată în Constanţa şi condusă de A.D. de 39 ani, domiciliat în oraşul Cernavodă.

S-a constatat că în autoutilitară se aflau 2 butoaie din metal, încărcate cu 440 litri de substanţă lichidă cu miros de motorină, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente justificative.

Persoana în cauză a declarat faptul că a găsit respectivele butoaie abandonate pe malul Dunării, în dreptul localităţii Topalu.

Cantitatea de motorină, în valoare de aproximativ 2.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar pe numele şoferului a fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 1.000 lei confrom Legii 12/1990.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii