Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

13 Apr, 2012 23:52 782 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 4 infracţiuni astfel:

Bunuri confiscate la Agigea

O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra a două containere sosite din China, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.

În data de 12.04.2012, în jurul orei 14.30, o echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic amănunţit asupra unui container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Hunedoara, în care au fost descoperite 1.272 bucăţi jucării, purtând însemnele unei mărci cunoscute, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

În aceeaşi zi, în jurul orei 16.00, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat controlul fizic amănunţit asupra unui container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Bucureşti, în care au fost identificate 9.504 perechi papuci de plajă, purtând însemnele unei mărci cunoscute, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Bunurile descoperite, în valoare totală de aproximativ 2.068.000 lei, au fost reţinute de către lucrătorii vamali şi lasate în custodia comisionarului vamal.

Pe numele administratorilor societăţilor comerciale respective au fost întocmite lucrări penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998, republicată, privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Ţigarete confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean român care deţinea asupra sa câteva zeci de pachete de ţigări cu timbru de R. Moldova, pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă

În data de 12.04.2012, în jurul orei 17.30, în zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea, a fost oprit pentru control numitul G. Ovidiu, în vârstă de 48 de ani, domiciliat în localitatea Văcăreni, judeţul Tulcea.

În urma controlului bagajelor, au fost descoperite 840 ţigarete de provenienţă R. Moldova, în valoare aproximativă de 260 lei.

Întrucât persoana în cauză nu a putut prezentata documente de provenienţă a produselor din tutun, s-a procedat la ridicarea în vederea confiscării întregii cantităţi de ţigări şi la întocmirea actelor premergătoare începerii urmăririi penale împotriva numitului G. Ovidiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mãrfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând cã acestea provin din contrabandã sau sunt destinate sãvârşirii acesteia", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006, privind Codul vamal al Romaniei.

Unelte de pescuit interzise de lege confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, au depistat 2 cetăţeni români care deţineau unelte de pescuit interzise de lege

În data de 12.04.2012, în jurul orei 08.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cernavodă i-au depistat, în zona km fluvial 353, pe malul drept al Dunării, pe numiţii V. Gheorghe, în vârstă de 36 de ani şi C. Mihai, în vârstă de 38 de ani, care desfăşurau activităţi de pescuit folosind plase tip monofilament, interzise de lege, şi având capturată cantitatea de 2,5 kg peşte din specia plătică.

Peştele, aflat în stare vie, a fost redat mediului natural în prezenţa celor două persoane.

Uneltele de pescuit au fost ridicate în vedrea confiscării, iar pe numele persoanelor în cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasã de tip monofilament", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. m din O.U.G. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.

Poliţişti de frontieră au intervenit la stingerea unui incendiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost solicitaţi să participe la o acţiune de stingere a unui incendiu în oraşul Sulina.

În data de 12.04.2012, în jurul orei 08.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sulina, în cooperare cu Grupa de Pompieri a Primăriei Sulina, au intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit la un imobil construit din lemn şi stuf.

Din cadrul S.P.F. Sulina au participat la această acţiune 7 poliţişti de frontieră şi 2 autovehicule, care au intervenit cu promptitudine, reuşind, alături de pompieri, să neutralizeze incendiul, contribuind de asemenea la asigurarea perimetrului şi la restabilirea ordinii şi siguranţei publice.

În urma acestui incendiu, care a fost stins în jurul orei 09.30, nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii