Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

10 Feb, 2016 12:30 1825 Marime text
Peste 150 de kilograme de peşte şi 1.200 metri plasă monofilament, confiscate pe lacul Razelm de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat pe lacul Razelm un cetăţean român care pescuise în mod ilegal 159 de kilograme de peşte din specii diferite, cu plase monofilament în lungime totală de 1.200 metri.
 
În data de 08.02.2016, în jurul orei 11.20, poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Tulcea – Garda de Coastă au desfăşurat o acţiune specifică, pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, pe lacul Razelm, în urma căreia au descoperit 12 plase tip monofilament, în lungime totală de 1.200 metri, în care se afla peşte proaspăt din speciile şalău şi babuşcă.
În urma investigaţiilor specifice a fost identificat cetăţeanul român N.A., în vârstă de 36 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea, ca fiind proprietarul plaselor în cauză.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, precum şi plasele monofilament, iar în cauză efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de ,,deţinerea, producerea, importul, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Marfă susceptibilă a fi contrafăcută, 
confiscată în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China, pentru două societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, respectiv judeţul Ilfov, 10.000 cutii cu articole de birotica şi aproximativ 1.300 jucării susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de aproxiamtiv 130.000 lei dacă ar fi originale.
 
• În data de 09.02.2016, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, împreună cu lucratorii vamali, au efectuat în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.
Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean român, în vârstă de 39 de ani, cu domiciliul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 10.000 de cutii cu articole de birotica, ce purtau însemnele unei mărci protejate şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 80.000 lei dacă ar fi fost originale.
 
• În aceeaşi zi, tot în terminalul de containere din zona de competenţă a P.T.F. Constanţa Sud Agigea, a mai fost controlat un container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în judeţul Ilfov, al cărei administrator, un cetăţean român de 52 de ani, domiciliat în judeţul Ilfov, importase 1.284 de jucării (maşinuţe mecanice şi cu radio comandă), care purtau însemnele unor marci protejate şi sunt susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 50.000 lei dacă ar fi originale.
 
Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
Autoturism cu numere de Germania radiat din circulaţie, 
descoperit în P.T.F. Ostrov
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Ostrov un cetăţean român care conducea un autoturism cu numere de Germania care fusese radiat din circulaţie.
 
În data de 09.02.2016, în jurul orei 13.30, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român V.M., în vârstă de 35 de ani, domiciliat în municipiul Brăila, care conducea un autoturism marca Nissan Patrol cu numere de Germania.
În urma verificărilor a rezultat faptul că autoturismul în cauză figurează ca fiind radiat din circulaţie de autorităţile din Germania, din data de 30.12.2015.
Conducătorul auto a declarat că a achiziţionat autoturismul de la un cetăţean român fără a cunoaşte faptul că acesta era radiat din circulaţie.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 334, alin. 1 din Codul Penal.
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
Subinspector de poliţie
Alexandru ION
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii