Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

24 Mar, 2015 11:28 1459 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Ochelari de soare şi jucării susceptibile a fi contrafăcute confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China, ochelari de soare şi jucării susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de aproximativ 11.012.000 lei dacă ar fi originali.
 
 În data de 23.03.2015, în intervalul orar 10.00 – 16.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost identificate 27.200 bucăţi ochelari de soare susceptibili a fi contrafăcuţi, cu o valoare de aproximativ 10.880.000 lei, dacă ar fi originali.
 În data de 23.03.2015, în intervalul orar 09.00 – 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost identificate 720 seturi jucării din plastic şi 1.920 seturi jucării trenuleţe susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 132.000 lei, dacă ar fi originale.
 
Întreaga cantitate de marfă, care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit cetăţeanului român, în vârstă de 54 de ani cu domiciliul în Bucureşti, respectiv cetăţeanului libanez, în vârstă de 37 de ani cu reşedinţă în Bucureşti, desemnaţă ca administratori ai societăţilor comerciale în cauză, dosare penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
Peste 300 kilograme de peşte confiscate de poliţiştii de frontieră
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând patru cetăţeni români care transportau, cu două autoturisme şi o ambarcaţie, 305 kilograme de peşte, fără documente justificative.
 
 În data de 23.03.2015, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia au oprit pentru control, între localităţile Lumina şi Tariverde, un autoturism marca Opel Vectra, condus de cetăţeanul român C.I., în vârstă de 25 ani, alaturi de care se mai afla nu cetăţean român ca pasager.
În urma controlul asupra autoturismului a fost descoperită cantitatea de 211,55 kg peşte specii fitofag şi crap, în valoare totală de 1625, 12 lei, pentru care cei doi bărbaţi nu deţineau documente de provenienta.
• În data de 23.03.2015, în jurul orei 10.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu în zona de competenţă, l-au depistat pe N.G.M.. în vârstă de 24 de ani, în timp ce transporta , cu un autoturism marca Dacia 1310, 70 kilograme de peşte proaspăt din speciile caras şi crap, fără a deţine documente justificative.
• În data de 23.03.2015, în jurul orei 16.40, politiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea i-au depistat pe C.I. în vârstă de 41 ani şi V. V. în vârstă de 27 de ani , domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, în timp ce transportau cu o ambarcaţiune tip lotcă, neînmatriculată, mai multe plase monofilament cu captură de peşte.
În urma verificării ambarcaţiunii au fost descoperite 4 plase monofilament în lungime de 200 metri şi 24 kilograme de peşte din diferite specii.
În cele trei cazuri, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere, transport sau comercializare fără documentele legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Ţigarete netimbrate ascunse în torpedoul autocarului, descoperite de poliţiştii de frontieră constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Vama Veche un pasager într-un autocar, care intenţiona să introducă ilegal în ţară 2.300 ţigarete netimbrate, ascunse în torpedoul autocarului şi într-o pungă lângă scaunul şoferului.
 
În data de 24.03.2015, în jurul orei 05.30, în P.T.F. Vama Veche pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat pentru controlul de frontieră cetăţeanul român B.C.A., în vârstă de 33 de ani, domiciliat în Bucureşti, pasager într-un autocar care efectuează curse regulate între Turcia şi România.
În urma controlului efectuat poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse şi nedeclarate, într-o pungă lângă scaunul şoferului, respectiv în torpedoul autocarului, 2.300 de ţigarete – 115 pachete netimbrate marca „ASHIMA”, fără documente de provenienţă.
Persoana a declarat că a achiziţionat ţigaretele din R. Bulgaria cu scopul de a le comercializa în România.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de ţigarete, în valoare de aproximativ 1.150 lei, iar persoanei în cauză i-a fost întocmită lucrare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Contrabandă” faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3, lit. b din Legea 86/2006, republicată.
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Comisar şef de poliţie
Petrişor IRIMIA
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii