Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV - Garda de Coastă

ro

17 Feb, 2015 13:58 1236 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Urmărit general identificat în P.T.F. Vama Veche
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat, în P.T.F. Vama Veche, un cetăţean român, autor a mai multor furturi din autoturisme, pe numele căruia autorităţile din Germania emiseseră un mandat european pentru a fi arestat în vederea extrădării.
 
În data de 17.02.2015, în jurul orei 03.00, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru controlul de frontieră cetăţeanul român VALENTIN T., în vârstă de 44 de ani, domiciliat în judeţul Galaţi, pasager într-un autocar ce efectuează curse regulate între Turcia şi România.
În urma verificărilor în baza de date a rezultat faptul că bărbatul în cauză este căutat pentru a fi arestat în vederea extrădării, alerta fiind introdusă de autorităţile din Germania pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt din autoturisme.
Poliţiştii de frontieră l-au reţinut pe cetăţeanul român, conform procedurilor legale, după care l-au predat, în jurul orei 07.20, unei echipe operative a Poliţiei Municipiului Mangalia pentru a fi dispuse măsurile ce se impun în astfel de cazuri.
 
Accesorii pentru ochelari şi jucării susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China accesorii pentru ochelari şi seturi cu jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 137.000 lei dacă ar fi originale.
 
• În data de 16.02.2015, în jurul orei 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost identificate 300 de tocuri din material plastic pentru ochelari, care purtau semnul distinctiv al unei firme cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 10.000 de lei dacă ar fi originale.
 
• La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au descoperit, într-un alt container sosit din China în P.T.F. Constanţa Sud Agigea, 2.544 de articole reprezentând jucării pentru copii (jocuri tip LEGO), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 127.000 lei dacă ar fi originale.
 
Întreaga cantitate de marfă a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră au întocmit în ambele cazuri dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
În cauză sunt cercetaţi administratorii societăţilor comerciale cu sediul în municipiul Bucureşti, un cetăţean român, în vârstă de 41 ani, respectiv un cetăţean chinez de 42 ani.
 
Transport ilegal de produs petrolier
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă un cetăţean român care transporta, cu un autoturism, cantitatea de 120 litri de produs petrolier fără documente justificative.
 
În data de 16.02.2015, în jurul orei 08.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Seat, înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român CONSTANTIN Ş., în vârstă de 63 de ani, domiciliat în judeţul Tulcea.
În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 120 litri de produs petrolier cu miros specific de motorină, depozitată în şapte recipiente din plastic, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta la control documente justifcative.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de produs petrolier, iar bărbatului în cauză i s-a aplicat o sancţiune contravenţională de 1.000 de lei conform art. 2, alin. 1 din Legea 12/1990 republicată.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii