Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

28 Feb, 2012 19:16 995 Marime text

27022012343_resize.jpgÎn ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 3 infracţiuni astfel:

Ţigarete nedeclarate la bordul navei

27022012358_resize.jpgPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, în cabina comandantului unei nave ancorate în Portul Constanţa, ascunse şi nedeclarate 7.000 de ţigarete netimbrate.

Poliţiştii de frontieră au efectuat în data de 27.02.2012 controlul unei nave sub pavilion St. Kitts and Nevis, acostată în Portul Constanţa, unde au descoperit ascunse şi nedeclarate 7.000 de ţigarete netimbrate.

Ţigaretele, în valoare aproximativă de 3.850 lei, au fost găsite în mai multe obiecte de mobilier din cabina comandantului navei, un cetăţean ucrainean în vârstă de 55 ani.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării şi predată organelor vamale, care au aplicat pe numele comndantului navei o amendă contravenţională de 5.000 lei.

Urmărit general reţinut în P.T.F. Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat şi reţinut în P.T.F. Vama Veche un cetăţean român care era urmărit general pentru comiterea unei infracţiuni de furt.

Poliţiştii de frontieră au identificat în data de 28.02.2012, în jurul orei 02.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, un cetăţean român de 19 ani, domiciliat în oraşul Cernavodă, care era semnalat ca urmărit general.

Pe numele celui în cauză Judecătoria Municipiului Medgidia avea emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 2 ani şi 6 luni pentru săvârşirea unei infracţiuni de furt.

Urmăritul general a fost reţinut de poliţiştii de frontieră şi ulterior predat lucrătorilor Serviciului Urmariri al I.P.J. Constanţa, care urmează să pună în aplicare mandatul judecătoresc.

Infracţiuni pe drumurile publice

În data de 27.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următoarele cazuri sancţionabile de O.U.G. 195/2002 republicată şi Codul Penal.

În P.T.F. Negru Vodă, pe sensul de ieşire din ţară, a fost identificat un cetăţean român care conducea un autoturism marca BMW, înmatriculat în R. Bulgaria, care avea certificatul de înmatriculare falsificat.

Persoanei în cauză, T.D. de 41 ani şi domiciliat în localitatea Năvodari, i-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

În incinta Portului Constanţa a fost verificat un autoturism marca Nissan, înmatriculat în Italia, condus de B.I. de 25 ani, domiciliat în localitatea Topraisar din judeţul Constanţa, care avea poliţa de asigurare de răspundere civilă şi talonul inspecţiei tehnice falsificate.

Pe numele şoferului au fost întocmite actele premergătoare urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

În zona de responsabilitate a S.P.F. Cernavodă a fost identificat în trafic un cetăţean român, care conducea un autoturism marca Opel, înmatriculat în R. Bulgaria, care avea permisul de conducere suspendat.

Celui în cauză, G.A. de 24 ani şi domiciliat în localitatea Castelu din judeţul Constanţa, i s-a întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost retras sau anulat sau căreia i s-a suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii