Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coastă

ro

30 Jul, 2014 12:03 1449 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Sute de jocuri logice tip Scrabble, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 240 de jocuri logice tip Scrabble, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 20.000 lei dacă ar fi originale.
 
În data de 29.07.2014, în jurul orei 10.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 240 de jocuri logice tip Scrabble, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 20.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 43 ani, cu domiciliul în judeţul Ilfov, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
800 litri de produs petrolier confiscat la Băneasa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean român care transporta, cu o autoutilitară, 800 litri produs petrolier fără documente justificative.
 
În data de 29.07.2014, în jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa au oprit pentru control, în zona de competenţă, a autoutilitară marca Mercedes Benz model Sprinter, înmatriculată în Constanţa şi condusă de cetăţeanul român D.M., în vârstă de 38 ani.
În urma controlului, în interiorul autoutilitarei, au fost descoperite patru butoaie metalice, în care era depozitată cantitatea de 800 litri produs petrolier, cu miros specific de motorină, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă.
Conducătorul auto a declarat faptul că a achiziţionat produsul petrolier de la doi cunoscuţi, cetăţenii români C.P., în vârstă de 39 ani şi M.V. de 48 ani, cărora le-a plătit suma de 3.400 lei.
Cantitatea de motorină, evaluată la aproximativ 4.800 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.
Poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 1 şi 3 din Legea 86/2006.
 
Autoturism Renault cu I.T.P. fals, descoperit în P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un autoturism marca Renault, înmatriculat în R. Bulgaria, pentru care conducătorul auto, un cetăţean român a prezentat la control un certificat de inspecţie tehnică periodică fals.
 
În data de 29.07.2014, în jurul orei 12.00, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român A.C.C., în vârstă de 31 ani, care conducea un autoturism marca Renault Megane, înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de inspecţie tehnică periodică al autoturismului prezintă indicii de falsificare.
Conducătorul auto, domiciliat pe raza municipiului Constanţa, a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că respectivul document este fals.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, respectiv art. 323 din Codul Penal.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii