Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coastă

ro

16 Jul, 2014 12:51 1234 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Articole de încălţăminte şi jucării , susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 2.400 articole de încălţăminte şi 2.160 de jucării, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 550.000 lei dacă ar fi originale.
 
● În data de 15.07.2014, în intervalul orar 09.30 - 13.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 2.400 articole de încălţăminte (perechi de tenişi pentru bărbaţi), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 450.000 lei dacă ar fi originale.
 
● Cu o zi în urmă, în intervalul orar 14.30 – 17.30, a fost finalizat controlul unui alt container sosit din direcţia China pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti, în care au fost identificate 2.160 jucării, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproxiamativ 100.000 lei.
 
Marfa care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 31 ani, respectiv un cetăţean chinez, în vârstă de 55 ani, cu domiciliul, respectiv reşedinţa în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
Conducea un autoturism Alfa Romeo cu numere de înmatriculare expirate
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă un cetăţean român care conducea un autoturism marca Alfa Romeo cu numere de înmatriculare expirate.
 
În data de 15.07.2014, în jurul orei 06.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negru Vodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Alfa Romeo, cu numere de Italia, condus de cetăţeanul român B.D.C., în vârstă de 31 ani, domiciliat în judeţul Tulcea.
În urma verificărilor s-a stabilit că numerele de înmatriculare eliberate de autorităţile italiene erau expirate.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 334, alin. 1 din Codul Penal.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii