Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coastă

ro

03 Jul, 2014 10:24 1176 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
600 pachete cu ţigarete de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat, pe raza municipiului Constanţa, doi cetăţeni români care transportau 600 de pachete cu ţigarete netimbrate marca Marble fără documente legale.
 
În data de 02.07.2014, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Constanţa au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse din tutun, identificând două persoane care transportau, în bagaje personale, 600 de pachete cu ţigarete netimbrate marca Marble.
Bărbatul, A.T., în vârstă de 33 ani, domiciliat în oraşul Năvodari şi persoana se sex feminin A.G., în vârstă de 34 ani, domiciliată în municipiul Constanţa, au declarat că nu deţin documente legale pentru cantitatea de ţigarete pe care intenţionau să o comercializeze.
          Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele 600 de pachete cu ţigarete, în valoare de aproximativ 6.000 lei, iar celor două persoane le-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, prin „deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă”, faptă prevazută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006.
 
Plase de pescuit în lungime de peste un kilometru şi 88 kilograme peşte confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care desfăşurau activităţi de pescuit fără a îndeplini condiţiile legale, de la care au confiscat 16 plase de pescuit tip monofilament şi una trifilară, în lungime totală de 1.135 metri, precum şi cantitatea de 88 kilograme peşte din specii diferite.
 
În data de 02.07.2014, în jurul orei 06.15, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, verificând, pe malul canalului Baia, o ambarcaţiune cu motor în care se aflau cetăţeanii români Z.D., în vârstă de 38 ani şi L.I. de 30 ani.
În urma controlului, în ambarcaţiune, au fost găsite 16 setci tip monofilament şi o setcă trifilară, cu captură de peşte în ele, pentru care cei doi bărbaţi, domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea, nu deţineau documente legale.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit, în lungime de 1.135 metri, iar cantitatea de 88 kilograme peşte din specii diferite a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinerea, transportul sau utilizarea plaselor de tip monofilament” faptă prevăzută şi sancţionată art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Peste 150 articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în municipiul Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au organizat o acţiune pe raza municipiului Constanţa, pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor la regimul drepturilor de proprietate intelectuală, descoperind asupra unui bărbat 156 articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 2.600 lei.
 
În data de 02.07.2014, în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Constanţa au acţionat, în baza unei informaţii, pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor la regimul drepturilor de proprietate intelectuală, indentificând pe raza municipiului Constanţa un cetăţean român care oferea spre comercializare 156 articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, susceptibile a fi contrafăcute.
Bărbatul în cauză, B.F., în vârstă de 37 ani, administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Constanţa, nu a putut prezenta documente legale pentru marfă deţinută şi nici acordul titularilor mărcilor înregistrate pentru comercializarea produselor.
Marfa, cu o valoare de aproximativ 2.600 lei dacă ar fi originală, purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de poliţiştii de frontieră.
Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanei în cauză, cu domiciliul în municipiul Slatina, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii