Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coastă

ro

23 Jun, 2014 12:50 1167 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
O familie din Iran depistată de poliţiştii de frontieră constănţeni în timp ce intenţiona să intre ilegal în România
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat o familie din Iran, formată din trei membri, doi adulţi şi un copil, care intentiona sa intre ilegal în România, pe jos, din R. Bulgaria, cu scopul de a ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen.
 
În data de 23.06.2014, în jurul orei 08.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov au desfăşurat, în zona de competenţă, o acţiune de combatere a migraţiei ilegale, depistând pe raza localităţii Ostrov din judeţul Constanţa, in apropierea frontierei cu Bulgaria, trei persoane care nu vorbeau limba română şi care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră.
          Poliţiştii de frontieră au procedat la conducerea persoanelor, doi adulţi şi un copil, la sediul S.P.F. Ostrov pentru cercetări.
În urma verificărilor a rezultat faptul că adulţii, un bărbat în vârstă de 35 ani şi o femeie de 30 ani, împreună cu minorul în vârstă de 3 ani, formează o familie din Iran care a trecut ilegal frontiera de stat prin zona verde, pe jos, dinspre R. Bulgaria, cu scopul de a ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen.
Asupra celor doi adulţi au fost găsite două cărţi de identitate si un paşaport pentru copil, documente cu însemnele statului bulgar, susceptibile a fi falsificate, care au fost ridicate în vederea expertizării.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „trecere frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 262, alin. 1 din Codul Penal.
La finalizarea cercetărilor, cele trei persoane vor fi înapoiate autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii