Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:22 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coastă

ro

20 Feb, 2014 13:41 1146 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Autoturism BMW furat, descoperit în P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Negru Vodă un autoturism marca BMW înmatriculat în Germania, care figura ca fiind furat, pe care un cetăţean român încerca să-l scoată din ţară.
În data de 19.02.2014, în jurul orei 06.30, în P.T.F. Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român U.M., în vârstă de 32 ani, la volanul unui autoturism marca BMW, înmatriculat în Germania.
În urma verificărilor a fost constatat faptul că autoturismul figurează în baza de date ca fiind furat din România.
Persoana în cauză, domiciliată pe raza judeţului Constanţa, a declarat faptul că a achiziţionat autoturismul de la un cetăţean român, fără a cunoaşte faptul că acesta este furat.
Autoturismul, evaluat la aproximativ 4.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Negru Vodă.
Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în cooperare cu poliţişti din cadrul Compartimentului Furturi Auto al I.P.J. Constanţa pentru încadrarea juridică a faptei şi luarea măsurilor legale ce se impun.
 
Carnet de marinar fals în Portul Constanţa
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Constanţa un cetăţean ghanez, membru al echipajului unei nave sub pavilion Malta, care a prezentat la controlul de frontieră un carnet de marinar fals.
În data de 18.02.2014, în jurul orei 22.50, în urma controlului de frontieră efectuat la P.T.F. Constanţa, asupra unei nave sub pavilion Malta, sosită în Portul Constanţa din direcţia Turcia, a fost descoperit un carnet de marinar care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.
În urma verificărilor a fost stabilit faptul că respectivul carnet de marinar, ce purta însemnele statului Ghana, aparţine unui cetăţean ghanez, în vârstă de 58 ani, membru al echipajului navei.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit bărbatului în cauză actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 Cod Penal.
 
Articole de mercerie nedeclarate, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China articole de mercerie nedeclarate, cu o valoare de aproximativ 50.000 lei.
În data de 19.02.2014, în jurul orei 16.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite mai multe colete nedeclarate, încărcate cu articole de mercerie cu o valoare de aproximativ 50.000 lei.
Marfa a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 46 de ani, cu domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
 Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii