Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

15 Jan, 2014 13:13 903 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Cinci migranţi din Orientul Mijlociu depistaţi la „frontiera verde” de poliţiştii de frontieră constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat doi cetăţeni irakieni, doi afgani şi un iranian care intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, din R. Bulgaria, cu scopul de a ajunge în ţări din spaţiul Schengen.
 
În data 14.01.2014, în jurul orei 20.25, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negru Vodă au observat prin sistemul optronic de supraveghere un grup format din cinci bărbaţi care se deplasa pe jos, dinspre R.Bulgaria spre România pe la frontiera verde.
Imediat la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, care a procedat la reţinerea şi conducerea bărbaţilor la sediul S.P.F. Negru Vodă pentru cercetări.
În urma verificărilor a rezultat faptul că bărbaţii în cauză, cu vârste între 15 şi 45 ani, sunt de cetăţenie irakiană, afgană şi iraniană şi au încercat să intre ilegal în România cu intenţia de a ajunge în ţări din spaţiul Schengen.
Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor în cauză actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.
Grupul de migranţi va fi predat la finalizarea cercetărilor autorităţilor de frontieră din R.Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.
 
Aproximativ 370 kilograme peşte confiscat de poliţiştii de frontieră
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei cetăţeni români care deţineau cantitatea de 368,7 kilograme peşte fără documente justificative.
● În data de 14.01.2014, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră tulceni i-au depistat în zona de competenţă pe N.M.N. de 47 ani şi I.I. de 32 ani, cu domiciliul pe raza judeţului Tulcea, care aveau asupra lor cantitatea de 87, respectiv 44 kilograme peşte din speciile caras şi fitofag, fără a deţine documente legale.
● În aceeaşi zi, în jurul orei 19.45, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia, au oprit pentru control în zona de competenţă, o autoutilitară marca FIAT DUCATO, condusă de T.F., în vârstă de 53 ani, domiciliat pe raza judeţului Călăraşi.
În autoutilitară se aflau peste 600 kilograme de peşte de diferite specii pentru care conducătorul auto a prezentat factura fiscală şi certificat de calitate.
În urma verificărilor a fost gasită cantitatea de 235,7 kilograme peşte din speciile şalău şi caras, pentru care conducătorul auto nu avea documente justificative de provenienţă şi transport.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 368,7 kilograme de peşte, în valoare de 890,9 lei care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
  Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit.j din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULECU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii