Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

29 Nov, 2013 12:05 866 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Nouă migranţi, şase sirieni şi trei iranieni, depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în zona de competenţă, şase migranţi sirieni şi trei iranieni care intenţionau să ajungă într-o ţară din spaţiul Schengen, după ce au trecut frontiera, pe jos, prin „zona verde”, din Bulgaria.
În data de 28.11.2013 poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Astfel, în jurul orei 08.00, poliţiştii de frontieră români au identificat pe teritoriul României, în apropierea liniei de frontieră, un grup format din nouă persoane, cinci adulţi şi patru copii, care se deplasau pe jos.
Persoanele adulte, doi cetăţeni sirieni şi 3 iranieni, cu vârste cuprinse între 22 şi 44 ani, au declarat că doreau să ajungă într-o ţară din spaţiul Schengen.
Cei doi cetăţeni sirieni, soţ si soţie erau însoţiţi de copiii lor, patru minori, cu vârste cuprinse între 1 şi 12 ani.
Migranţii au trecut frontiera de stat dinspre R. Bulgaria, pe jos, prin „zona verde”, după care intenţionau să-şi continue călătoria pe teritoriul României, cu diverse mijloace de transport.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit cetăţenilor sirieni şi iranieni actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, art. 1 din O.U.G. 105/2001.
 
 
 
Aproximativ 70.000 articole diverse, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 69.906 articole diverse, susceptibile a fi contrafăcute, respectiv nedeclarate, cu o valoare totală de aproximativ 1.681.000 lei.
În data de 28.11.2013, în jurul orei 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, respectiv Ilfov.
În urma controlului primului container, au fost identificate 52.806 articole diverse (truse manichiură, pensete, portofele, inele metalice şi cosmetice), susceptibile a fi contrafăcute şi 15.300 agrafe şi clame pentru păr, nedeclarate, valoarea aproximativă a bunurilor fiind de 1.531.000 lei.
În al doilea container au fost descoperite 1.800 jucării (maşinuţe cu radiotelecomandă), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 150.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute şi cea nedeclarată a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţii comerciale în cauză, doi cetăţeni români cu vârste de 45 respectiv 52 de ani, domiciliaţi în Ilfov, respectiv Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii