Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coasta

ro

21 Nov, 2013 14:13 786 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Sute de mii de jucării şi accesorii pentru telefoane, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud şi P.T.F. Negru Vodă
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China, respectiv într-un ansamblu rutier sosit in P.T.F. Negru Vodă din R. Bulgaria, 292.086 jucării şi accesorii pentru telefon, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 1.175.000 lei.
● În data de 20.10.2013, în jurul orei 10.30, s-a prezentat în P.T.F. Negru Vodă pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţea bulgar, în vârstă de 34 ani, care conducea un ansamblu auto, cu numere de R. Bulgaria, încărcat cu jucării pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.
 În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit al ansamblului auto sosit din direcţia Sofia.
În urma controlului au fost descoperite 140.086 jucării pentru copii (maşinuţe, roboţi, personaje din desene animate, păpuşi, telefoane mobile), susceptibile a fi contrafăcute.
 
● În aceeaşi zi, în jurul orei 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Ilfov.
În urma controlului au fost descoperite 152.000 accesorii destinate copiilor pentru telefoane mobile, susceptibile a fi contrafăcute.
 
Marfa care purta însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute, în valoare totală de aproximativ 1.175.000 lei, dacă ar fi fost originală, a fost ridicată în vederea confiscării.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, un cetăţean român şi unul chinez, cu vârste de 40 ani, respectiv 45 ani, având domiciliul în judeţul Dâmboviţa, respectiv reşedinţa în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
Aproximativ 180 kilograme peşte confiscat de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei cetăţeni români transportau, cu un autoturism şi o barcă, cantitatea de 179 kilograme peşte fără documente justificative, precum şi 10 plase de pescuit monofilament în lungime de 261 metri.
● În data de 20.11.2013, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea, în cooperare cu Garda Naţională de Mediu, i-au depistat pe M.P. de 38 ani şi B.M.de 46 ani, cu domiciliul în judeţul Tulcea, care pescuiau dintr-o barcă, pe Braţul Sf. Gheorghe, având 25 kilograme de peşte (babuşcă şi ştiucă) şi 10 plase monofilament în lungime de 261 metri.
 
● În aceeaşi zi, în jurul orei 8.20, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea, au oprit pentru control în zona de competenţă, un autoturism marca Opel, condus de Z.A., în vârstă de 41 ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea.
În autoturism a fost gasită cantitatea de 154 kilograme peşte din specia caras, în stare proaspătă, pentru care conducătorul auto nu avea documente justificative de provenienţă şi transport.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 179 kilograme de peşte, în valoare de 356,5 lei, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, precum şi barca şi ramele acesteia în valoare de aproximativ 400 lei, respectiv cele 10 plase de pescuit.
          Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament”şi “deţinere şi transport al peştelui fără documente legale” fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, lit.m şi j din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Volkswagen cu I.T.P. fals, descoperit în P.T.F. Vama Veche
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F Vama Veche un cetăţean român, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Golf, care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de inspecţie tehnică fals.
În data de 20.11.2013, în jurul orei 10.15, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român M.R., în vârstă de 49 ani, domiciliat în judeţul Constanţa, care conducea un autoturism marca Volkswagen Golf, cu numere de R. Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de inspecţie tehnică periodică al autoturismului prezintă indicii de falsificare.
Persoana în cauză a declarat că nu avea cunoştinţă că respectivul document este fals.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului român dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de “uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 din Codul Penal.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii