Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de coasta

ro

27 Sep, 2013 11:12 951 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Migranţi iranieni depistaţi la „frontiera verde”
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au observat şi depistat doi cetăţeni iranieni care au încercat sa treacă ilegal frontiera în România, pe jos, din Bulgaria, cu scopul de a ajunge în Franţa.
În data 26.09.2013, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov au observat şi depistat în apropierea frontierei de stat două persoane de sex masculin care nu îşi justificau prezenţa în zonă.
Cu ocazia primelor verificări, cele două persoane au fost identificate ca fiind cetăţeni iranieni, în vârstă de 40 şi 27 ani.
Cercetările au stabilit faptul că cei doi bărbaţi au trecut frontiera româno-bulgară pe jos, prin „zona verde”, cu scopul de a ajunge în Franţa.
Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor iranieni actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.
 
Aproximativ 3.000 de jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China, jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 150.000 lei.
În data de 26.09.2013, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă impreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a două containere sosite din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 2.753 articole reprezentând jucării pentru pentru copii (păpuşi şi căluţi) susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 150.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român, în vârstă de 52 ani, cu domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
Aproximativ 8 tone de produs alimentar şi peste 11.000 de articole de uz casnic, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind în trei containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia China şi Egipt, articole cu mărfuri diverse ce nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, cu o valoare de aproximativ 84.000 lei.
În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul a trei containere sosite din China, respectiv Egipt, pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în judeţele Dolj şi Ilfov.
În urma controlului au fost descoperite 11.100 articole de uz casnic (bureţi pentru spălat vase) şi 7.750 kilograme produs alimentar (fasole destinată consumului uman),ce nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.
Marfa, evaluată la aproximativ 84.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, doi cetăţeni români în vârstă de 38 ani şi 43 ani, cu domiciliul în judeţul Dolj, respectiv Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii