Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de coasta

ro

19 Sep, 2013 10:43 802 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Peste 70 de kilograme de peşte confiscate la Tulcea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetateni români care transportau, cu o ambarcaţiune cu motor, cantitatea de 74 kilograme peşte fără documente justificative.
În data de 18.09.2013, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.F. Tulcea au oprit pentru control, pe Lacul Razelm, o ambarcatiune cu motor, in care se aflau N.A. în vârstă de 34 ani si L.N.de 25 ani.

În ambarcaţiune a fost găsită cantitatea de 74 kilograme peşte din speciile şalău si sabiţă, pentru care cei doi nu aveau documente legale.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, precum si ambarcaţiunea, motorul acesteia, un dispozitiv GPS si un rezervor de benzina, bunuri evaluate la aproximativ 11.500 lei.
Persoanele în cauză, domiciliate în judeţul Tulcea, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. j din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Conducea o ambarcaţiune cu motor neînregistrată
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat pe Marea Neagră, în zona de competenţă a Grupului de Nave Sulina, un cetăţean român care conducea o ambarcaţiune cu motor care nu este înregistrată.
În data de 18.09.2013, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina au oprit pentru control, la aproximativ 100 m de intrarea pe bratul Sfântu Gheorghe, o ambarcaţiune cu motor, condusă de cetăţeanul român M.C., în vârstă de 33 ani.

Conducătorul ambarcaţiunii, domiciliat în judeţul Tulcea, a declarat că este proprietarul ambarcaţiunii, dar că nu are asupra sa niciun document pe care să-l prezinte la control.
Verificările au stabilit faptul că ambarcaţiunea nu este înregistrată, persoana încălcând astfel siguranţa navigaţiei civile.
Poliţiştii de frontieră au întocmit bărbatului, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punerea în exploatare sau navigaţie a unei nave/ambarcaţiuni neînregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 28 din Legea 191/2003.
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii