Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

12 Jan, 2012 17:41 877 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 8 infracţiuni astfel:

Pescuit ilegal la Mila 23

În data de 11.01.2011 poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Pardina, pe timpul executării atribuţiilor de serviciu, au depistat doi cetăţeni care pescuiau cu plase interzise de lege.
Oamenii legii i-au prins în flagrant pe T.P. de 26 ani şi T.D. de 24 ani, ambii domiciliaţi în localitatea Crişan, care pescuiau în zona Mila 23 cu plase tip setcă şi avă din fir textil interzise de lege.
Cele 20 de plase de pescuit, în lungime de aproximativ 700 de metri, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cantitatea de peşte găsită în barca celor doi a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.
Pe numele celor în cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsa a licenţei/autorizaţiei de pescuit comercial şi folosirea la pescuit a uneltelor tip avă de către persoane neautorizate, fapte prevazute si sanctionate de art. 64 lit. a si lit. k din OUG 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Ţigări confiscate în Constanţa şi Vama Veche

În data de 11.01.2011 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat în zona de competenţă soluţionând două cazuri şi au reţinut în vederea confiscării 20.800 de ţigarete netimbrate.
În primul caz lucrătorii P.T.F. Vama Veche au descoperit ascunse şi nedeclarate 20.000 de ţigarete, ambalate în pachete netimbrate, în portbagajul unui autoturism marca Opel, înmatriculat în România, condus de A.E. de 41 ani, domiciliat în municipiul Constanţa.
Cantitatea de ţigări, evaluată la suma de aproximativ 8.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.
Pe numele celui în cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi evaziune fiscală, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 270, alin 3 din Legea 86/2006, respectiv art. 296, alin 1, lit. 1 din Legea 571/2003.
În al doilea caz oamenii legii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Constanţa, desfăşurând acţiuni pe linia combaterii contrabandei şi evaziunii fiscale, l-au depistat într-o piaţă agroalimentară din municipiul Constanţa pe E.R. de 53 ani, care oferea spre comercializare 800 de ţigarete, ambalate în 40 de pachete netimbrate.
Cel în cauză a declarat că a achiziţionat ţigările din magazinele cu profil duty free.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar pe numele celui depistat în flagrant a fost aplicată amendă contravenţională în valoare de 1.000 lei, conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990.

Articole de îmbrăcăminte nedeclarate

În ziua de 11.01.2012, în jurul orelor 13.30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche au descoperit ascunse, nedeclarate şi fără documente de provenienţă articole de îmbrăcăminte, în portbagajul unui autoturism înmatriculat în România.
Lucrătorii P.T.F. Vama Veche au descoperit ascunse şi nedeclarate şi fără documente de provenienţă 79 articole de îmbrăcăminte în urma controlului efectuat asupra unui autoturism marca Opel, înmatriculat în România, condus de A.S. de 42 ani, domiciliat în municipiul Constanţa.
Bunurile în valoare totală de aproximativ 1.600 lei au fost ridicate în vederea confiscării în baza art 2, alin. 1, lit. c din Legea 12/1990, iar cel în cauză a fost amendat contravenţional cu suma de 1.000 lei.

Infracţiuni pe drumurile publice

În data de 11.01.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următoarele cazuri sancţionabile de O.U.G. 195/2002 republicată si actualizată:
Pe raza localităţii Murighiol din judeţul Tulcea R.D. de 35 ani conducea un autoturism marca Dacia fără a deţine permis de conducere.
Pe raza municipiului Constanţa M.F. de 43 ani a prezentat o poliţă de asigurare tip carte verde şi un tichet de inspecţie tehnică al autoturismului pe care îl conducea, documente care prezentau urme de falsificare.
În zona de frontieră a S.P.F. Băneasa C.C. de 23 ani, conducea un autoturism marca BMW fără a deţine permis de conducere.
În zona de frontieră a S.P.F. Ostrov E.T. de 59 ani, conducea un tractor cu două remorci care nu erau înmatriculate sau înregistrate.
Pe numele a trei conducători auto au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 195/2002 republicată si actualizată, iar M.F. din Constanţa a fost sancţionat conform Codului Penal pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii