Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:10 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ 10.04.2012 Garda de Coasta

ro

10 Apr, 2012 23:49 708 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 2 infracţiuni astfel:

Documente de înmatriculare false

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean român care s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă cu un autoturism pentru care a prezentat documente de înmatriculare bulgăreşti false.

În data de 09.04.2012, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Negru Vodă au efectuat controlul unui autoturism marca OPEL TIGRA, înmatriculat în R. Bulgaria, condus de către cetăţeanul român G. Constantin, în vârsta de 22 de ani, cu domiciliul în municipiul Tulcea, care era însoţit de I. Brânduşa, în vârstă de 21 de ani, cu domiciliul în municipiul Constanţa.

Persoanele în cauză s-au prezentat la P.T.F. Negru Vodă cu intenţia de a se deplasa în R. Bulgaria, însă, în urma verificărilor efectuate de către poliţiştii de frontieră, a reieşit faptul că certificatul de înmatriculare, emis pe numele unui cetăţean bulgar, nu îndeplineşte în totalitate condiţiile de fond şi formă ale unui certificat original, acesta fiind suspect de a fi fals total. De asemenea, procura notarială de împuternicire a numitei I. Brânduşa în vederea utilizării autoturismului în cauză este suspectă de a fi falsă.

S-a procedat la ridicarea pe bază de dovadă a documentelor de înmatriculare ale autoturismului şi a procurei notariale de împuternicire.

Împotriva numitului G. Constantin s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „uz de fals", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 291 Cod Penal, iar împotriva numitei I. Brânduşa s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „tăinuire", conform art. 221 Cod Penal şi „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale", conform prevederilor art. 26, raportat la art. 288 din Codul Penal.

Cetăţeni români cercetaţi pentru furt calificat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat pentru 5 cetăţeni români care au fost depistaţi transportând aproximativ 1300 kg de fier

În data de 09.04.2012, ora 18.00, în zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Cernavodă, au fost depistaţi cinci cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 25 şi 55 de ani, domiciliaţi în judeţul Constanţa, care transportau, cu o autoutilitară marca FORD TRANSIT, aproximativ 1300 kg de fier.

În urma verificărilor s-a constatat că respectiva cantitate de fier a fost sustrasă de pe o barjă aflată în dreptul km fluvial 286, în apropiere de localitatea Seimeni, aceasta fiind restituită proprietarului de drept, iar persoanele în cauză sunt cercetate penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 209, Cod Penal.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii