Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:08 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PREVENIREA VICTMIZĂRII MINORILOR

ro

25 Feb, 2014 19:58 890 Marime text
Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul I.P.J Constanţa au desfăşurat o serie de activităţi preventive în cadrul Şcolii Gimnaziale Nr.29 “Mihai Viteazu” din Constanţa, scopul acestora fiind prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, priorităţi ale Poliţiei Române în domeniul prevenirii criminalităţii.
 

Prevenirea victimizării minorilor reprezintă o prioritate a poliţiştilor constănţeni, care, în colaborare cu poliţiştii de proximitate continuă activităţile preventive în unităţile de învăţământ. Începutul acestei săptămâni a debutat cu o activitate informativ-preventivă la Şcoala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazu” din Constanţa, unde oamenii legii au purtat discuţii cu elevii acestei şcoli despre siguranţa lor, urmărindu-se totodată şi conştientizarea fenomenelor şi responsabilizarea acestora atunci când sunt pe stradă, la şcoală ori la joacă.
Copiii au fost sfătuiţi să discute cu părinţii orice problemă, să nu se îndepărteze de aceştia când sunt pe stradă sau în locuri aglomerate, să evite locurile de joacă izolate, necirculate şi neiluminate, să nu deschidă uşa nimănui când părinţii nu sunt acasă şi să nu primească dulciuri ori alte bunuri de la persoane necunoscute, să evite după lăsarea întunericului, deplasările şi plimbările pe alei neiluminate, izolate.

Au fost prezentate materiale informativ-preventive pe suport electronic, adecvate vârstei elevilor, în scopul recepţionării mesajelor preventive şi mai ales în vederea sensibilizării acestora cu privire la conduita pe care ar trebui să o adopte în viaţa de zi cu zi . Elevii, la rândul lor, au prezentat exemple în care ei sau alţi colegi au fost implicaţi în diferite evenimente şi au cerut poliţiştilor să continue aceste acţiuni.
Discuţiile purtate pe tema prevenirii victimizării minorilor reprezintă un exerciţiu de sensibilizare, de conştientizare a consecinţelor propriilor acţiuni, de responsabilizare şi înţelegere a drepturilor, obligaţiilor şi libertăţilor pe care le are fiecare persoană şi mai ales de dezvoltare a comunicării între părinţi şi copii.
Activităţi similare vor fi organizate pînă la finalizarea anului şcolar, deoarece evenimentul a fost perceput pozitiv de elevi .
 
COMPARTIMENT INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii