Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prevenirea furturilor din autoturisme

ro

21 Mar, 2013 19:35 700 Marime text
Pentru prevenirea furturilor de şi din autovehicule, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vă recomandă
să nu lăsați la vedere, în interiorul mașinii, diferite bunuri de valoare chiar dacă lipsiți pentru scurt timp (laptop-uri, telefoane mobile, borsete, poşete, gps-uri etc).
Atunci cînd părăsiți autoturismul și acționați închiderea centralizată, asigurați-vă că portierele s-au închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o.
În stațiile de alimentare cu carburanți, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acționați sistemul de închidere a ușilor.
Pe perioada deplasării cu autoturismul acționați sistemul de închidere al ușilor, astfel evitând posibilitatea ca la semafor să fiți deposedați de bunurile sau obiectele personale ce se află în interiorul mașinii.
Cînd părăsiți autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet.
Nu răspundeti cerşetorilor din intersecţii, oferindu-le bani ori alimente. Pe lângă faptul că există pericolul să fie accidentaţi, mai există şi pericolul să fiţi deposedaţi de bunurile din autoturism.
Parcați autoturismul astfel încît să fie vizibil din locuința dumneavoastră și, pe cît posibil, în locuri iluminate și cît mai circulate.
Certificatul de înmatriculare și cartea de identitate ale autoturismului nu trebuie păstrate în acesta. În cazul unui furt, asiguratorul nu vă despăgubește dacă nu prezentați cele două documente în original și ambele chei ale autoturismului.
 
 ACTIVITATEA RUTIERĂ
 
În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate de către aceştia 600 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 96.600 lei.
 
 
  Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident grav şi a trei accidente uşoare.
 
La data de 20 martie a.c., ora 16.30, în municipiul Constanţa, Ş. Gheorghe, din Constanţa, a condus un autoturism pe bulevardul 1Mai Vechi şi ajungând la intersecţie cu strada Caraiman, a surprins şi accidentat grav un barbat de aproximativ 50 de ani, care se deplasa cu bicicleta din sens opus.
 
La data de 20 martie a.c., ora 14.20, în municipiul Constanţa, M. Maria, de 24 ani, a condus un autoturism pe strada Cuza Vodă şi ajungând la intersecţie cu bulevardul Tomis, nu a acordat prioritate şi a intrat în coliziune cu un autoturism care circula regulamentar, fiind condus de L. Eugen, de 59 ani.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui L. Eugen şi a unei pasagere din cel de-al doilea autoturism.
 
La data de 20 martie a.c., ora 14.50, în municipiul Constanţa, B. Emanuel, de 27 ani, a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia şi ajungând în dreptul unui marcaj pietonal, a surprins şi accidentat uşor o minoră, de 16 ani, care s-a angajat în traversarea părţii carosabile regulamentar pe marcajul pietonal.
 
La data de 20 martie a.c., ora 18.00, în municipiul Constanţa, P. Dorin, de 52 ani, a condus un autoturism pe strada Baba Novac şi ajungând la intersecţie cu strada Dezrobirii, în dreptul unui marcaj pietonal, a surprins şi accidentat uşor pe S. Irina, de 31 ani şi un minor de 3 ani, care traversau partea carosabilă regulamentar pe marcajul pietonal.
 
În ceea ce priveşte faptele antisociale, la nivelul Serviciului Rutier Constanţa a fost constatată o infracţiune la regimul circulaţiei.
 
Astfel, la data de 20 martie a.c., ora 07.30, în municipiul Mangalia, a fost depistat R. Iftimie, de 55 ani, din localitate, conducând un autoturism pe Şoseaua Constanţei, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii