Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii rutieri continuă activităţile preventive în cadrul programului „Şcoala Altfel!"

ro

06 Apr, 2012 00:20 900 Marime text

Reperul activităţilor de astăzi: „Stop teribilismului la volan, Alege Viaţa!"

Având în vedere că una din cauzele generatoare de accidente rutiere este reprezentată, la nivelul judeţului Constanţa, de nerespectarea dispoziţiilor OUG 195/2002 privind „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor stupefiante", în cadrul programului „Şcoala Altfel", Serviciului Rutier Constanţa împreună cu Centrul de Prevenire, Consiliere şi Evaluare Antidrog Constanţa, Inspectoratul pentru Situaţii de urgenţă Dobrogea, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa, Şcoala de şoferi „Auto Pif" Constanţa, Asociaţia „Siguranţa Auto", Trustul de presă "Cuget liber" Constanţa, „Automobil Clubul Roman" filiala Constanta, Radio România Constanţa, au desfăşurat astăzi o activitate de cu caracter preventiv în rândul elevilor din cadrul liceelor din municipiul Constanţa.

Activitatea a avut ca scop responsabilizarea tinerilor în vederea adoptării unui comportament preventiv şi necesitatea respectării normelor în vigoare cu privire la circulaţia pe drumurile publice.

Activitatea a demarat cu un exerciţiu susţinut de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea privind descarcerarea unei victime a unui accident de circulaţie, a continuat cu prezentarea unor măsuri de prim-ajutor din partea Asociaţiei „Siguranţa Auto" şi la finalul activităţii elevii au avut posibilitatea să testeze autoturismele şcolii de şoferi participante la activitate.

De asemenea elevii au participat la un concurs, la finalul căruia au fost oferite următoarele premii :

1. locul I a obţinut un curs gratuit pe pregătire practică şi teoretică pentru obţinerea permisului categoria „B",

2. locul II a obţinut o reducere de 50% pentru un curs de pregătire practică şi teoretică pentru obţinerea permisului categoria „B",

3. locul III a obţinut o reducere de 30% pentru un curs de pregătire practică şi teoretică pentru obţinerea permisului categoria „B",

Aceste premii au fost oferite de reprezentanţii şcolii de şoferi, totodată fiind oferite şi 20 de premii de consolare constând în tricouri şi şepci oferite de Asociaţia „Siguranţa Auto".

Astfel de activităţi vor continua pe raza judeţului Constanţa, întrucât au fost percepute pozitiv de elevi, dar şi de profesorii coordonatori.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii