Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

POLIŢIŞTII CONSTĂNŢENI CONTINUĂ CAMPANIA DE INFORMARE A CETĂŢENILOR PENTRU PREVENIREA TÂLHĂRIILOR

ro

18 Jun, 2013 20:07 672 Marime text
Având în vedere faptul că, pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, una din priorităţile de lucru este reprezentată de creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi reducerea numărului de infracţiuni stradale, continuăm activitatea de informare a cetăţenilor cu privire la măsuri ce trebuiesc adoptate pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de tâlhărie.
          Întrucât din analiza situaţiei operative printre factorii favorizanţi se regăseşte şi aspectul neînsuşirii unui minim de autoprotecţie, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vă recomandă:
         - Când vă deplasaţi  prin zone aglomerate sau necirculate, nu vă expuneţi la vedere bijuteriile, telefonul mobil şi manifestaţi atenţie sporită asupra poşetelor, genţilor şi portmoneelor.
          - Nu vă lăudaţi persoanelor cunoscute întâmplător cu valorile pe care le aveţi asupra dumneavoastră sau la domiciliu, iar când vorbiţi la telefonul mobil pe stradă, manifestaţi atenţie la persoanele din jurul dumneavoastră şi observaţi-le reacţia.
         - Evitaţi să vă deplasaţi după lăsarea întunericului sau la ore târzii pe alei neiluminate, izolate şi necirculate, parcuri, pasaje subterane, parcări izolate, locuri din apropierea barurilor etc. iar dacă deplasarea este absolut necesară, apelaţi la serviciile de taximetrie autorizate.
           - Dacă sunteţi sub influenţa alcoolului, rugaţi să vi se comande un taxi şi nu acceptaţi să fiţi însoţiţi de persoane necunoscute.
           - Luaţi atitudine faţă de manifestările antisociale şi nu protejaţi infractorii prin tăcere. Gândiţi-vă că următoarea victimă puteţi fi chiar dumneavoastră !
   ANUNŢAŢI POLIŢIA LA TELEFONUL UNIC DE URGENŢĂ 112!

FIŢI MEREU PREVĂZĂTORI !
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii