Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PESTE 400 DE POLIŢIŞTI VEGHEAZĂ PENTRU UN DEBUT AL ANULUI ŞCOLAR LIPSIT DE EVENIMENTE NEPLĂCUTE

ro

16 Sep, 2013 18:34 868 Marime text
Poliţiştii din cadrul I.P.J. CONSTANŢA - Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, Serviciul Rutier şi Serviciul de Ordine Publică au avut astăzi plăcutul prilej de a se afla în mijlocul elevilor, de a participa la deschiderea anului şcolar şi de a ura acestora precum şi dascălilor lor, cât mai multe succese şi realizări în procesul de învăţământ.
 
Cu toţii ştim cât de importanţi sunt anii de şcoală, cunoştinţele acumulate în această perioadă, pentru devenirea ulterioară a fiecăruia dintre noi. La şcoală deprindem regulile de comportare în societate, învăţăm să interacţionăm cu semenii noştri şi desluşim primele taine ale lumii în care trăim. Iată de ce, în mediul şcolar trebuie să domnească liniştea, buna înţelegere şi siguranţa.
 
Pentru Poliţia Română, asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă în şcoli şi în zona unităţilor de învăţământ reprezintă o prioritate.
 
Astfel, astăzi, peste 400 de poliţişti supraveghează zonele unităţilor de învăţământ din judeţul Constanţa pentru siguranţa copiilor şi pentru a le acorda sprijin în cazul în care întâmpină dificultăţi. Totodată, peste 50 de poliţişti rutieri au asigurat fluenţa traficului şi au dirijat circulaţia la marcajele pietonale din zonele unităţilor de învăţământ din judeţ.
 
De asemenea, pe întreg parcursul anului şcolar, poliţiştii vor colabora îndeaproape cu directorii de şcoli, cu profesorii şi diriginţii, pentru a fi informaţi cu privire la apariţia unor stări tensionate, pe care să le medieze din timp şi pentru derularea unor activităţi informativ-preventive în şcoli.
 
Poliţiştii vor fi prezenţi la orele de dirigenţie, pentru a oferi elevilor sfaturi şi recomandări preventive, care să îi ajute pe aceştia să-şi projeze bunurile şi integritatea fizică, asigurând împreună cu autorităţile locale şi inspectoratele şcolare un nivel cât mai ridicat de siguranţă şi protecţie celor mai mici membri ai comunităţii.
 
Bineînţeles, pentru a crea un mediu propice procesului de învăţământ, poliţiştii au nevoie şi de sprijinul cetăţenilor, al elevilor, părinţilor şi profesorilor.
 
Cu această ocazie, poliţiştii recomandă celor implicaţi în activitatea şcolară:

- În primul rând, le reamintim părinţilor faptul că, educaţia, inclusiv cea rutieră, începe de acasă. Aşadar, dacă nu puteţi însoţi copiii pe drumul către şi de la şcoală, asiguraţi-vă că aceştia şi-au însuşit şi respectă regulile de circulaţie în special pe cele privind traversarea străzii.

- Ştim că vreţi să oferiţi copiilor tot ce este mai bun, însă nu este cazul să îi trimiteţi la şcoală cu telefoane mobile de ultimă generaţie sau cu bijuterii, pentru că astfel vă transformaţi copiii în ţinte ale infractorilor.

- Tot părinţilor le adresăm recomandarea de a veghea asupra activităţii şcolare şi extraşcolare a copiilor lor, de a participa la şedinţele cu părinţii şi de a comunica permanent cu diriginţii, astfel încât să evite intrarea copiilor sau adolescenţilor în anturaje dubioase.

- Sfaturile nostre pentru copii se referă la adoptarea unei conduite corecte pe drumurile publice, la toleranţă şi respect reciproc în relaţiile cu colegii şi profesorii, precum şi la o atitudine non-violentă în cazul apariţiei unor conflicte. Orice neînţelegere se rezolvă prin dialog, prin comunicare, iar în cazul în care acestea nu dau roade iar situaţia se agravează, trebuie anunţaţi de urgenţă profesorii sau chiar Poliţia.

- Nu în ultimul rând, ne adresăm dascălilor, care, suntem convinşi, vor da dovadă de tactul pedagogic ce îi caracterizează în gestionarea relaţiilor interumane în mediul şcolar. Ne bazăm pe o cât mai bună colaborare cu directorii, profesorii şi diriginţii, cărora le reamintim că prin informarea din timp a poliţiştilor cu privire la existenţa unor elevi problemă sau a unor indivizi suspecţi care frecventează zona şcolilor, a unor stări conflictuale incipiente, pot preveni apariţia unor probleme mai grave, de natură infracţională. Dacă se ajunge la astfel de situaţii, nu ezitaţi să ne cereţi ajutorul, la numărul de urgenţă 112.
 
I.P.J. Constanţa adresează tuturor elevilor şi cadrelor didactice un an şcolar cât mai bun, încununat cu succese şi realizări!
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii