Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:36 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii în Constanţa şi Tulcea, la suspecţi de evaziune fiscală

ro

27 Mar, 2013 12:13 1063 Marime text
421176 din 27 martie 2012


PERCHEZIŢII ÎN CONSTANŢA ŞI TULCEA, LA SUSPECŢI DE EVAZIUNE FISCALĂ

În această dimineaţă, poliţiştii au efectuat 12 percheziţii la locuinţele mai multor suspecţi de evaziune fiscală, precum şi la sediile unor societăţi comerciale din judeţele Constanţa şi Tulcea. / Activităţile au fost desfăşurate într-un dosar aflat în instrumentarea ofiţerilor Serviciului Investigarea Fraudelor din cadrul I.P.J. Constanţa, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.


12 persoane sunt suspectate de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, pe linia comercializării de cereale şi materiale de construcţii.

În fapt, suspecţii, în perioada 2009 – 2012, în calităţile lor de asociaţi sau administratori ai unor societăţi comerciale simulau prin intermediul unor societăţi de tip fantomă şi persoane interpuse, tranzacţii comerciale cu produse cerealiere şi materiale de construcţii, în scopul de a prejudicia bugetul de stat prin solicitarea ulterioară a rambursării de TVA, sau prin neînregistrarea veniturilor în contabilitate ori sustragerea de la verificări financiar contabile.


Prejudiciul cauzat prin comiterea acestor infracţiuni, stabilit până în prezent, este  de aproximativ trei milioane de euro. În vederea recuperării prejudiciului, se vor lua măsuri asigurătorii de indisponibilizare a mai multor bunuri ce aparţin suspecţilor.


În cauză, se efectuează cercetări faţă de suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formele prevăzute în dispoziţiile art. 4, art 8 ali. 1 şi art. 9 alin 1, lit b şi f şi pedepsite de prevederile Legii 241/2005 cu închisoare de până la 15 ani.


Aceştia urmează să fie conduşi la sediul Poliţiei în vederea audierii şi luării măsurilor legale ce se impun.

Ti-a placut articolul?

Comentarii