Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ IPJ - Miercuri, 29 Februarie 2012

ro

29 Feb, 2012 20:14 745 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 9 acţiuni, fiind aplicate 80 sancţiuni în valoare totală de 10.010 lei.

În ceea ce priveşte faptele antisociale, în ultimele 24 de ore, poliţiştii au fost sesizaţi şi au constatat 5 evenimente.

Suspect de furt depistat de poliţiştii Secţiei 3

La data de 27 februarie a.c., patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei 3 Poliţie, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu au observat pe strada Mircea cel Bătrân un tânăr, care avea asupra sa o geantă de culoare neagră, ce conţinea echipament sportiv.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că în ziua respectivă, în jurul orei 17.10, S. F., de 17 ani, tânărul depistat, împreună cu B. Cătălin Ionuţ, de 20 de ani, ambii din Constanţa, au spart geamul portierei stânga spate al unui autoturism ce se afla parcat pe strada Arhiepiscopiei, din municipiul Constanţa, iar din interior au sustras geanta cu echipament sportiv.

Pe parcursul cercetărilor poliţiştii au identificat partea vătămată, în persoana unei tinere de 28 ani din Constanţa, proprietara autoturismului.

Prejudiciul cauzat a fost stabilit la valoarea de 1400 lei, fiind recuperat în proporţie de 40%.

În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cei doi suspecţi în stare de libertate.

Depistaţi de poliţiştii Secţiei 9 Rurală în timp ce sustrăgeau o conductă metalică

La data de 28 februarie a.c., ora 22.00, poliţiştii Secţiei 9 Rurală Chirnogeni au prins în flagrant pe B. Gheorghe, de 47 de ani, şi M. Catălin Constantin, de 20 de ani, ambii din localitatea Chirnogeni, judeţul Constanţa, în timp ce sustrăgeau o conductă metalică aparţinând A.N.I.F. Murfatlar.

Din cercetările efectuate poliţiştii au stabilit că la comiterea faptei au mai participat alţi doi bărbaţi din localitatea Chirnogeni, care nu au fost identificaţi la faţa locului.

Prejudiciul cauzat urmează a fi stabilit ulterior.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Principalul suspect în cazul de viol asupra unui minor de 13 ani arestat preventiv

Urmare a activităţilor de investigare a poliţiştilor Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, în cauza privind violul comis asupra unui minor în vârstă de 13 ani, din Ovidiu, principalul suspect, A.G.C., de 17 ani, din Cumpăna, a fost prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în vederea sesizării Tribunalului Constanţa pentru luarea măsurii arestării preventive. Magistraţii au admis solicitarea şi au emis pe numele acestuia, mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 19 de zile.

Cel în cauză au fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa.

Cercetat de poliţiştii din Mamaia pentru furt calificat

La data de 28 februarie, ora 06.30, poliţiştii formaţiunii Investigaţii Criminale, din cadrul Biroului de Poliţie pentru Staţiunea Mamaia, au efectuat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii furturilor din societăţi comerciale, ocazie cu care în zona unei unităţi hoteliere au depistat pe I. Nejmedin, de 57 de ani, din Constanţa, având asupra sa un pachet conţinând 8 profile tip „U" din aluminiu cu lungimea de circa 2,5 m fiecare.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că în noaptea de 27/28.02.2012, suspectul având calitatea de paznic la o unitate hotelieră din Staţiunea Mamaia, a distrus prin dezmembrare un panou publicitar aparţinând primăriei municipiului Constanţa situat, pe bulevardul şi şi-a însuşit profilele pentru a le valorifica.

Valoarea prejudiciului cauzat este de aproximativ 2.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiuni de furt calificat.

Persoană posesoare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea depistată la Vama Veche

La data de 28 februarie a.c., în jurul orei 12.00, în punctul de trecere a frontierei Vama Veche a fost depistat I. Ersan Techin, de 19 ani, din Cernavodă, posesor al unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Medgidia, fiind condamnat la pedeapsa de 2 ani pentru infracţiunea de furt calificat.

Cel în cauză a fost preluat de poliţiştii Secţiei 3 Rurală Mangalia şi depus la Penitenciarul Poarta Albă.

ACTIVITATEA RUTIERĂ

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate 403 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 47.600 lei.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea a patru accidente.

La data de 28 februarie a.c., ora 16.20, în municipiul Constanţa, B. Ion, de 51 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe strada Comarnic şi ajungand în apropiere de intersecţie cu strada Mugurului, surprinde şi accidentează uşor pe minorul U.F.A., de 3 ani, care nefiind supravegheat se deplasa pe partea carosabilă.

La data de 28 februarie a.c., ora 17.20, în municipiul Constanţa, S. Luigi Gheorghe, de 43 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe strada Prelungirea Liliacului şi ajungand în zona "Casa Speranţei", a surprins şi accidentat uşor pe D. Nela, de 24 de ani, care s-a angajat în traversarea părţii carosabile prin loc nepermis.

La data de 28 februarie a.c., ora 23.20, în municipiul Constanţa, T.N. Ioana Cristina, de 20 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe strada Caraiman şi ajungand la intersecţie cu bulevardul Aurel Vlaicu, a efectuat viraj la stanga şi din cauza neatenţiei în conducere a pierdut controlul asupra direcţiei şi a intrat în coliziune cu un stalp.

Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a pasagerului M. Marian Alexandru, de 21 de ani.

La data de 28 februarie a.c., ora 23.30, în municipiul Medgidia, O. Claudiu Mugurel, de 21 de ani, din localitate, a condus un autoturism pe bulevardul Independenţei şi ajungand în zona unui supermarket pe fondul vitezei excesive, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a intrat in coliziune cu un stâlp de iluminat public.

Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară conducătorului auto şi a doi pasageri.

Infracţiuni rutiere

Poliţiştii Biroului Rutier Constanţa au identificat în trafic, în ziua de 28.02.2012, pe G. Radu George, de 23 de ani, care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Poliţiştii rutieri au acţionat pentru disciplinarea conducătorilor auto în privinţa portului centurii de siguranţă

În ziua de 28 februarie a.c., între orele 0900-1100 ,1600 -1800 , poliţiştii Biroului Rutier Constanţa au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia folosirii centurii de siguranţa de către participanţii la trafic conducători auto şi ocupanţi ai autovehiculelor, ocazie cu care au fost aplicate 58 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5924 lei. Patru dintre sancţiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii autovehiculelor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii