Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - arestare preventiva

ro

12 Jun, 2012 22:52 788 Marime text

POLIŢIŞTII SECŢIEI 2 RURALE MIHAIL KOGĂLNICEANU I-AU PREZENTAT ASTĂZI PARCHETULUI ŞI INSTANŢEI CU PROPUNERE DE ARESTARE PREVENTIVĂ PE BĂRBAŢII SUSPECŢI PENTRU OFERIREREA UNOR SUME DE BANI ÎN SCOP ELECTORAL

În data de 8 iunie a.c., poliţiştii Secţiei 2 Rurale Mihail Kogălniceanu, ca urmare a propunerii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, i-au prezentat instanţei pe cei doi bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 45 de ani din Mihail Kogălniceanu, care au oferit sume de bani unui număr de 7 persoane din comună în scop electoral. Activitatea poliţiştilor din Mihail Kogălniceanu este până în prezent una singulară la nivel naţional pe perioada derulării procesului electoral din anul 2012.

În data de 08 iunie a.c., cei doi suspecţi, care au fost introduşi pe bază de Ordonanţă în arestul I.P.J. Constanţa pentru 24 de ore, au fost prezentaţi Parchetului şi Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de "promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri ori alte foloase, în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau preşedinte al consiliului judeţean", faptă prevăzută de Legea 67/2004, art. 109 alin. 1.

Instanţa a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pentru o perioadă de 20 de zile, pentru cel de-al treilea fiind emis mandat de arestare preventivă în lipsă, acesta fiind dat în urmărire naţională.

Reamintim că poliţiştii Secţiei 2 Rurale Mihail Kogălniceanu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 31 mai - 02 iunie a.c., mai multe persoane implicate în procesul electoral din comuna Mihail Kogălniceanu au oferit sume de bani alegătorilor, cu scopul de a îi determina pe aceştia să voteze în favoarea unui candidat la alegerile locale din data de 10 iunie a.c.

În urma cercetărilor efectuate poliţiştii au identificat trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 45 ani, care au oferit sume de bani unui număr de 7 persoane din comuna Mihail Kogălniceanu în scop electoral.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii