Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ - Vineri, 18 Mai 2012

ro

18 May, 2012 22:15 930 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 8 acţiuni, fiind aplicate 14 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.480 lei.

Infracţiuni judiciare

La data de 17 mai a.c., în jurul orei 23.00, poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi cu privire la faptul că două persoane au sustras motorină din rezervorul unui autotractor parcat pe Bulevardul Aurel Vlaicu în curtea unei societăţi comerciale.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat pe I. Marian, de 23 de ani şi B. Ionel Florin, de 19 ani, ambii din Constanţa, stabilind că aceştia au intrat cu un autoturism în curtea societăţii comerciale pe poarta lăsată deschisă, unde au fost surprinşi de un angajat sustrăgând motorină din rezervorul unui cap tractor aparţinând unei unităţi comerciale de transport.

Lângă rezervorul autotractorului a fost găsit un furtun de 2 metri liniari şi un bidon cu capacitatea de 30 litri în care se aflau aproximativ 10 litri combustibil.

Prejudiciul cauzat în valoare de 180 lei a fost recuperat.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu suspecţii în stare de libertate.

Urmare a activităţilor de investigare specifice desfăşurate de poliţiştii Secţiei 5, privind furtul bării de protecţie faţă de la un autoturism în noaptea de 14/15.05.2012 au identificat ca suspect de comiterea acestei fapte pe C. Laurenţiu Marius, de 21 de ani, din Constanţa.

Prejudiciul cauzat în valoare de 1000 lei a fost recuperat şi predat părţii vătămate.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Secţie 5 cu suspectul în stare de libertate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale urmând ca la finalizarea investigaţiilor dosarul să fie înaintat cu propuneri corespunzătoare unităţii de parchet competente.

Poliţiştii din Murfatlar cercetează în stare de libertate pe A. Ion Enache, de 26 de ani, C. Costel, de 21 de ani, C. Florin, de 23 de ani, S. Vasile, de 29 de ani, din localitate şi A. Florica, din Valul lui Traian, întrucât în seara zilei de 17.05.2012, au fost prinşi în flagrant în timp ce sustrăgeau un cadru metalic de utilaj greu din incinta unei societăţi comerciale.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu suspecţii în stare de libertate.

Poliţiştii Secţiei 1 Rurală cercetează în stare de libertate pe B. Ion Virgil, de 28 de ani, din Agigea, suspectat că în noaptea de 16/17.05.2012, prin escaladarea gardului, a pătruns în Staţia de Cercetări Energii Regenerabile Agigea şi a sustras un tablou electric.

Poliţiştii Secţiei 5 Rurală cercetează în stare de libertate pe R. Traian, de 29 de ani şi M. Tudorel Ion, de 27 de ani, ambii din Nuntaşi, suspectaţi că au sustras 30 de panouri din plasă de la gardul imobilului unui localnic.

Poliţiştii Secţiei 6 Rurală cercetează în stare de libertate pe Ţ. Aurel, de 47 de ani şi T. Adrian, de 39 de ani, ambii din Mircea Vodă, care în ziua de 17.05.2012 au fost surprinşi pe islazul localităţii folosind un detector de metale confecţionat artizanal.

Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ,,săpături şi detecţii în sit arheologic" faptă prevăzută şi pedepsită de dispoziţiile art. 92 alin. 1 din Legea 182/2000.

Poliţiştii Secţiei 6 Rurală cercetează în stare de libertate pe C. Dan, de 39 de ani, Ţ. Aurel, de 47 de ani, D. Nicolae, de 31 de ani, D. Robert, de 38 de ani, T. Adrian, de 39 de ani şi G. Petru, de 53 de ani, toţi din Mircea Vodă, care în ziua de 17.05.2012, au fost depistaţi pe islazul localităţii Saligny în timp ce săpau după fier vechi, folosind detectoare de metale confecţionate artizanal.

Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ,,săpături şi detecţii în sit arheologic" faptă prevăzută şi pedepsită de dispoziţiile art. 92 alin. 1 din Legea 182/2000.

Actionând în baza Programului Antifraudă, în baza datelor obţinute, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au executat o acţiune pe linia combaterii comercializării ilegale de produse accizabile.

Cu ocazia acţiunii, a fost identificat M. Constantin, de 36 de ani, din Constanţa, în timp ce conducea un autoturism în interiorul căruia au fost identificate 101 cartoane de ţigări (20200 ţigarete), care aveau aplicate banderole de marcaj ce provin din Republica Georgia.

Cantitatea de ţigarete a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii provenienţei acestora.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infractiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă.

La data de 17 mai a.c., o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 5 Poliţie aflându-se în timpul atribuţiunilor de serviciu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în spatele unui bloc situat pe strada Dunării se află parcat un autoturism despre care existau date că transportă ţigări provenite din activităţi de contrabandă.

În la autoturism şi-a făcut apariţia un bărbat identificat ca fiind A. Mihai, care a descuiat maşina şi a luat un carton de ţigări.

Având în vedere aceste aspecte, în urma controlului efectuat, în autoturism au fost găsite 240 pachete ţigări de provenienţă străină, diferite mărci.

În cauză a fost luată măsura ridicării ţigaretelor precum şi a sumei de 1011 lei găsită asupra persoanei, potrivit dispoziţiilor Legii 86/2006, în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările au fost preluate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor.

La data de 17.05.2012, ora 09.50, patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei 3 Poliţie, a depistat în Autogara Sud Constanţa, minora P. E., de 17 ani, din Constanţa.

În urma verificărilor în evidenţele poliţiei minora figura urmărită general, prin printr-o dispoziţie a I.P.J. Constanţa, pentru plecare în mod voluntar de la Adăpostul de zi şi de noapte pentru copii din municipiul Constanţa.

Minora a precizat poliţiştilor că nu a fost victima vreunei infracţiuni pe perioada lipsei din centrul pentru minori, fiind reintegrată instituţiei respective, totodată fiind dispusă şi revocarea urmăririi acesteia.

La data de 17.05.2012, ora 14.00, patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei 6 Rurală Cernavodă a identificat pe raza localităţii Satu Nou pe O. S., de 17 ani, din Fântâna Mare, judeţul Constanţa, care figura urmărită general, prin printr-o dispoziţie a I.P.J. Constanţa, dispariţia acesteia de la domiciliu fiind sesizată în data de 13.05.2012.

Minora a precizat poliţiştilor că nu a fost victima vreunei infracţiuni pe perioada lipsei de la domiciliu, fiind reintegrată familiei, totodată fiind dispusă şi revocarea urmăririi acesteia.

La data de 17 mai a.c., poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Medgidia au organizat şi executat o acţiune pe linie de persoane urmărite şi mandate de executare a pedepselor privative de libertate, ocazie cu care a fost identificat S. Daniel, de 27 de de ani, din localitate, pe numele său fiind emis mandat de executare a 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă.

ACTIVITATEA RUTIERĂ

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate 308 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 40.000 lei.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea a trei accidente soldate cu victime.

La data de 17 mai a.c., ora 12.20, în judeţul Constanţa, P. Gheorghe, de 25 de ani, din localitatea Mihail Kogălniceanu, a condus un autoturism pe DN2A şi din cauza neatenţiei în conducere a pierdut controlul asupra direcţiei şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto şi a pasagerului dreapta faţă.

La data de 17 mai a.c., ora 12.35, în municipiul Constanţa, B. Victoria Ramona, de 33 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu şi la intersecţie cu bulevardul Tomis, e efectuat viraj stanga şi a accidentat uşor pe I.Arman de 39 ani, care a traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure.

La data de 17 mai a.c., ora 17.20, în municipiul Constanţa, G. Dumitru de 65 ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe bulevardul Tomis şi a accidentat uşor pe A. Cătălin, de 32 ani, care se deplasa cu bicicleta pe partea carosabilă şi nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers.

Infracţiuni constatate

La data de 18.05.2012, în jurul orei 05.45, poliţiştii Secţiei 9 Rurală au identificat în trafic pe R. Florin Romeo, de 41 de ani, din Eforie, în timp ce conducea pe D.N. 38. din direcţia Agigea către Negru-Vodă un autoturism, al cărui număr de circulatie provizoriu, era expirat din data de 07.09.2011.

Conducătorului auto i s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de dispoziţiile art. 85 alin. 1 şi 2 din O.U.G. 195/2002 rep., fiind cercetat în stare de libertate.

La data de 17.05.2012, în jurul orei 08.30, poliţiştii Secţiei 5 Rurală Cogealac au depistat pe M. Costel, de 39 de ani, din comuna Corbu, judeţul Constanţa, care conducea un autoturism pe strada George Topîrceanu din localitate, fără a poseda permis de conducere.

Celui în cauza i s-a întocmit dosar penal pentru «conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere», conform OUG 195/2002 Rep.

Poliţiştii Secţiei 4 Rurală Medgidia cercetează în stare de libertate pe C. Cristian, de 22 de ani, din Tortomanu, care a fost depistat în timp ce conducea pe DJ. 224 un autoturism înmatriculat în Bulgaria, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, fiind înregistrată valoarea de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Medgidia, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Celui în cauza i s-a întocmit dosar penal pentru «conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sînge», conform art. 87 alin.2 din OUG 195/2002 Rep.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii