Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ - Luni, 13 Februarie 2012

ro

14 Feb, 2012 01:21 684 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 13 acţiuni, fiind aplicate 32 sancţiuni în valoare totală de 9.340 lei.

În ceea ce priveşte faptele antisociale, în ultimele 24 de ore, poliţiştii au fost sesizaţi şi au constatat 6 evenimente.

Tineri depistaţi de poliţiştii din Ovidiu la scurt timp după comiterea unei infracţiuni cu violenţă

La data de 11 februarie a.c., în jurul orelor 22.35, poliţiştii din Ovidiu au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că trei persoane de sex masculin având feţele acoperite cu cagule, au pătruns în locuinţa unor localnici, şi sub ameninţarea cu un cuţit şi prin agresiune fizică au sustras suma de 2000 lei si un telefon mobil.

Poliţiştii deplasaţi cu operativitate la faţa locului au observat o persoană ce escalada gardul din spatele locuinţei victimelor, moment în care au pornit în urmărirea acestuia fiind reţinut şi imobilizat, identificat ulterior ca A. Saisuf, de 19 ani, din Ovidiu.

Continuând verificările în apropierea locuinţei victimelor poliţiştii i-au depistat pe M. Emanuel Mihai, de 20 de ani şi M. Ion Iulian, de 29 de ani, într-un autoturismul înmatriculat în Bulgaria, care au fost conduşi la sediul unităţii de poliţie pentru cercetări.

Pe parcursul cercetărilor ca urmare a probatoriului administrat în cauză, cei trei suspecţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă şi introdu-şi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa în vederea sesizării instanţei de judecată competente cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

Depistaţi de poliţiştii din Murfatlar

La data de 13 februarie a.c., ora 02.30, patrula de siguranţă publică şi patrulare din cadrul Poliţiei oraşului Murfatlar, compusă din doi agenţi şi un angajat al Poliţiei locale, au identificat şi oprit în trafic un autoturism înmatriculat în Italia, având ca ocupanţi trei persoane de sex masculin.

Cu ocazia controlului efectuat în portbagajul autoturismului au fost găsite 4 (patru) capace de canalizare, tip R.A.J.A.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că cele patru capace de canalizare fuseseră sustrase în noaptea respectivă din zonele Km 4-5 şi Anda din municipiul Constanţa, urmând ca acestea să fie valorificate la un centru de fier vechi din localităţile Siminoc sau Valea Dacilor.

Cei trei suspecţi cu vârste cuprinse între 17 şi 32 de ani, primul din Constanţa şi ceilalţi doi din localitatea Siminoc, judeţul Constanţa, împreună cu bunurile depistate au fost preluaţi de poliţiştii cadrul Secţiei 5 Constanţa pentru continuarea cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând ca în funcţie de rezultatul investigaţiilor să se facă propuneri corespunzătoare unităţii de parchet competente.

Prinşi în flagrant de poliţiştii Secţiei 5

La data de 13 februarie a.c., ora 04.00, patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei 5 Poliţie au prins în flagrant două persoane de sex bărbătesc care au sustras bunuri de la un autoturism.

În urma cercetărilor şi verificărilor efectuate s-a stabilit că I. Ionel, de 23 de ani, din localitatea Gârliciu, judeţul Constanţa şi B. Dumitru Mircea, de 26 de ani, din Constanţa au sustras cu ajutorul unor şurubelniţe, farurile şi semnalizatoarele de la un autoturism marcă autohtonă parcat pe Bulevardul 1 Mai .

În cauză s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând ca în funcţie de rezultatul investigaţiilor să se facă propuneri corespunzătoare unităţii de parchet competente.

Persoană posesoare a unui mandat european de arestare depistată de poliţiştii constănţeni

La data de 10 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, Compartimentul Criminalitate Itinerantă au identificat şi retinut pe C. Vasile, de 26 de ani, din Constanta, persoană ce face obiectul unui Mandat European de Arestare emis la data de 07.11.2011 de catre Curtea Districtuala din Caen, Franta, pentru comiterea infractiunilor de „proxenetism si trafic de persoane" fapte prevazute de art. 132-9, 13-10, 225-10, 225-5, 227-7, 25-11, 225-20, 25-21, 25-24 din Codul Penal Francez, şi pedepsite cu închisoare de până la 20 ani.

Cel în cauză a fost prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa - Secţia Penală, care a dispus reţinerea acestuia pe un termen de 24 de ore, începând cu data de 10.02.2012, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa.

Ulterior bărbatul a fost dus în faţa magistraţilor Curţii de Apel Constanţa, care au emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 5 zile, în vederea punerii la dispoziţie de către autoritătea solicitantă a documentelor necesare ce stau la baza procedurii de extrădare.

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate 156 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 21.000 lei.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea a trei accidente uşoare.

La data de 12 februarie a.c., ora 04.00, în municipiul Constanţa, C. Constantin, de 24 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia şi din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, carosabil acoperit cu zăpadă, pierde controlul direcţiei, pătrunde pe contrasens şi intră în coliziune cu un autoturism care se deplasa regulamentar, fiind condus de N. Ştefana Mirela, de 25 de ani, din Năvodari.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a trei pasageri din primul autoturism.

În urma verificărilor efectuate şi a testării conducătorilor auto, a rezultat faptul că C. Constantin nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi deasemenea se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea a trei infracţiuni.

La data de 12 februarie a.c., ora 17.30, în municipiul Constanţa, S. Gabriel, de 26 de ani, din Ovidiu, a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu şi din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, carosabil acoperit cu zăpadă, pierde controlul direcţiei, părăseşte partea carosabilă şi îl accidentează pe S. Dumitru, care se afla pe trotuar, după care intră în coliziune cu un autoturism parcat.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a pietonului.

La data de 12 februarie a.c., ora 19.00, în municipiul Constanţa, B. Cătălin Nicuşor, de 22 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe Şoseaua Mangaliei şi din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, ajungând la marcajul pietonal dintr-o zonă comercială, accidentează un pieton care se afla în traversarea părţii carosabile pe marcaj, pierde controlul direcţiei, pătrunde pe sensul opus şi intră în coliziune cu un autoturism care circula în banda a treia condus de P. Cristina Gabriela, de 30 de ani, după care ricoşează în alt autoturism care se afla pe banda a doua. Din impact autoturimul condus de P. Cristina Gabriela intră în coliziune cu un alt autoturism care circula în spatele său.

Din accident au rezultat şapte persoane rănite uşor. Conducătorii auto nu au consumat băuturi alcoolice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii