Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ - Joi, 18 Octombrie 2012

ro

19 Oct, 2012 00:50 930 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 5 acţiuni, fiind aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.200 lei.

Infracţiuni judiciare

Urmare a activităţilor de investigare desfăşurate de poliţiştii Secţiei 8 Rurală Băneasa, în cauza de tentativă la infracţiunea de viol, victima a fost examinată din punct de vedere medico-legal, stabilindu-se faptul că leziunile traumatice i-au pus viaţa în primejdie, motiv ce a condus la schimbarea încadrării juridice.

Având în vedere aceste aspecte au fost sesizaţi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în continuare efectuându-se cercetări sub aspectul comiteri infracţiunilor de tentativă la infracţiunea omor calificat, tentativă la infracţiunea de viol şi violare de domiciliu

Reamintim, că la data de 16 octombrie a.c., ora 22.50, poliţiştii Secţiei 8 Rurală au fost sesizaţi de către o femeie din comuna Adamclisi, judeţul Constanţa, cu privire la faptul că în seara respectivă mama sa, în vârstă de 81 de ani, ce locuieşte în localitatea Urluia, a fost victima unei tentative la infracţiunea de viol, aceasta prezentând multiple leziuni corporale la nivel costal şi dorsal.

Poliţiştii deplasaţi cu operativitate la faţa locului au demarat cercetările cu privire la cauza cu care au fost sesizaţi şi au reuşit în scurt timp identificarea ca suspect de comiterea acestei infracţiuni pe P. G. L., în vârstă de 15 ani, din localitatea Urluia, judeţul Constanţa, ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, care a fost condus la sediul unităţii de poliţie pentru cercetări.

Ca urmare a activităţilor de investigare efectuate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, într-o cauză de tâlhărie comisă la data de 04.10.2012, asupra unei minore de 12 ani, din Constanţa, faptă înregistrată iniţial cu autor necunoscut, a fost identificat ca suspect de comiterea acestei infracţiuni M. D. Iulian, de 21 de ani, din Constanţa.

În sarcina tânărului s-a reţinut că în după-amiaza respectivă a deposedat minora, prin violenţă, de un telefon mobil în timp ce se deplasa pe strada Arcului din municipiul Constanţa.

Prejudiciul în valoare de 1000 lei a fost recuperat integral.

Cel în cauză a fost prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de sesizare a instanţei în vederea luării măsurii arestării preventive. Magistraţii Judecătoriei Constanţa au dispus faţă de suspect măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia a fost atacată cu recurs.

Poliţişti Secţiei 5 cercetează în stare de libertate pe M. Constantin, de 26 de ani şi C. Alexandru, de 24 de ani, ambii din Constanţa, suspectaţi că în noaptea de 16/17.10.2012 au sustras un capac de canalizare tip RAJA, de pe Aleea Egretei, folosind pentru transportul acestuia un autoturism.

Poliţiştii din Saligny cercetează în stare de libertate pe M. Nicolae, de 36 de ani, suspectat că în noaptea de 14/15.10.2012 a tăiat 10 metri dintr-o ţeavă din material plastic, care urma să fie utilizată pentru racordarea gospodăriilor la apă potabilă şi depozitată pe o stradă din localitatea Făclia, prejudiciul produs fiind de 200 lei.

ACTIVITATEA RUTIERĂ

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate 192 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 29.845 lei.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea a trei accidente.

La data de 17.10.2012, în jurul orelor 09.00, Ţ. Vasile, de 59 de ani, din Capidava, a condus un autoturism, pe DJ 224, dinspre localitatea Siliştea către Ţepeş Vodă şi ajungând la km 61+400, într-o curbă uşoară la stânga, a pierdut controlul direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă către dreapta unde a intrat în coliziune cu un copac după care s-a răsturnat.

În urma accidentului a rezultat decesul lui F. Vasile, de 58 de ani, din Ţepeş Vodă şi vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto.

La data de 17.10.2012, în jurul orelor 14.30, M. Ion Nelu, de 45 de ani, din Băneasa, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, 0,41 mg/l alccol pur în aerul expirat, a condus un autoturism, pe DN 3 în afara localităţii Ostrov, dinspre Ostrov către Băneasa şi ajungând în zona Km. 152, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă către dreapta şi a intrat în coliziune cu un copac.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui M. Ion Nelu.

La data de 17.10.2012, în jurul orelor 16.30, B. Aniel, de 37 de ani, din Lumina, a condus un autoturism, pe DN 22 în localitatea Lumina, dinspre DN 2A către DJ 226 şi ajungând în zona Km. 286, a surprins şi accidentat, pe Ş. Tatiana, 59 de ani, din Năvodari, care a traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure, din stânga conducătorului auto.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a pietonului.

Infracţiuni rutiere

Poliţiştii din Năvodari cercetează în stare de libertate pe P. Remus, de 28 de ani, din Năvodari, care în ziua de 17.10.2012 a fost depistat în trafic, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

Poliţiştii din Băneasa cercetează în stare de libertate pe G. Bogdan Cosmin, de 24 de ani, din Băneasa, care în seara de 16.10.2012 a condus un tractor şi a provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale. Cu ocazia testării conducătorului auto cu aparatul etilotest s-a constatat că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice ( 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat ).

Poliţiştii din Valu lui Traian cercetează în stare de libertate pe G. George, de 24 de ani, care în ziua de 17.10.2012 a fost depistat în trafic în timp ce conducea un autoturism care avea montate plăcuţe cu numărul de înmatriculare provizoriu expirat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii