Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ - Joi, 12 Ianuarie 2012

ro

12 Jan, 2012 17:33 772 Marime text
În ceea ce priveşte faptele antisociale înregistrate în ultimele 24 de ore pe raza judeţului au fost sesizate la poliţie 4 evenimente.
Urmărit naţional şi internaţional depistat de poliţiştii din Ovidiu

În data de 11.01.2012, acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii din Ovidiu au depistat pe strada Sănătăţii din localitate, pe A. SAMIR, de 26 ani, din aceeaşi localitate, persoană care figurează ca urmărită naţional din data de 07.06.2011 conform ordinului emis de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, cât şi internaţional din 06.12.2011, având de executat 2 ani, respectiv 3 ani şi 6 luni închisoare, conform Mandatului de Executare emis la data de 11.07.2011 de către Judecătoria Babadag, respectiv din 26.05.2011, emis de Judecătoria Galaţi.
Acesta a fost depus în Penitenciarul Poarta Albă, în vederea executării pedepselor.

Suspecţi de furt, identificaţi de poliţişti în scurt timp de la sesizare

În noaptea de 11/12.01.2012, ora 03.00 poliţiştii Secţiei VIII Rurale Băneasa au fost sesizaţi direct de către un tânăr, de 19 ani, din localitatea Peştera, despre faptul că două persoane necunoscute i-au sustras un telefon mobil şi un pachet de ţigări.
Deplasaţi cu operativitate în locul indicat, poliţiştii au efectuat verificări în zonă, în urma cărora i-au identificat şi depistat pe V. A. si R. C., ambii din localitatea Adamclisi, suspecţi de comiterea faptei.
Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Secţiei VIII Poliţie Rurală Băneasa în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptei, urmând a fi făcute propunerile legale corespunzătoare.

Depistat de poliţiştii din Murfatlar, cu R-cd-ul furat asupra sa

În data de 11.01.2012, poliţiştii din Murfatlar, l-au identificat pe H. I., de 23 ani, din localitate, care se afla într-un autoturism staţionat.
Procedând la controlul autoturismului, în portbagajul acestuia poliţiştii au găsit un radio-cd auto, a cărui provenienţă, cel în cauză, nu a putut-o justifica.
În urma cercetărilor efectuate poliţiştii au stabilit că radio-cd-ul a fost sustras la data de 09.01.2012, din autoturismul aparţinând lui T. M. S., din aceeaşi localitate, faptă înregistrată iniţial cu autor necunoscut.
Prejudiciul, în valoare de 1000 lei a fost recuperat în totalitate, suspectul fiind cercetat în stare de libertate pentru furt.

Activitatea rutieră

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate de către aceştia 354 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 40.550 lei.

În ceea ce priveşte faptele antisociale, la nivelul Serviciului Rutier Constanţa a fost constatată o infracţiune la regimul circulaţiei.

La data de 11 ianuarie a.c., ora 13.20, în municipiul Constanţa, C. COSTIN IONUŢ, de 31 ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe strada Baba Novac avînd dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.
Celui în cauză i s-a întocmit dosar de cerecetare penală.

Astăzi, poliţiştii rutieri vor acţiona pe linia prevenirii accidentelor rutiere care au drept cauză depăşirile neregulamentare.

Recomandări pentru conducătorii auto

- să respecte limitele de viteză atât în localităţi cât şi în afara acestora ;
- atât conducătorii auto, cât şi pasagerii acestora să folosească centura de siguranţă;
- să nu se angajeze în efectuarea depăşirilor neregulamentare;
- să fie foarte atenţi în apropierea marcajelor pietonale;
- să nu aibă în timpul mersului preocupări de natură a-i distrage în mod periculos atenţia ;
- să păstreze permanent o distanţă suficientă, pentru a preveni producerea unei coliziuni, cu autovehiculul din faţa sa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii