Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa 28.05.2012

ro

28 May, 2012 15:29 917 Marime text

85.152 din 28 mai 2012

BULETIN DE PRESĂ

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 7 acţiuni, fiind aplicate 24 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 5. 280 lei.

 Infracţiuni judiciare

          La data 27 mai a.c., ora 10.46, poliţiştii Secţiei 3 Rurală Mangalia au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat de 40 de ani, din localitatea Agigea, cu privire la faptul că la locuinţa pe care o deţine în localitatea Tuzla a fost surprinsă o persoană de sex bărbătesc, care îi sustrăgea bunuri din imobil.
         În temeiul sesizării poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au identificat pe A. Aşim, de 47 de ani, din Tuzla.
          Cu ocazia cercetărilor efectuate la faţa locului, precum şi audierii persoanelor identificate la adresa indicată, poliţiştii au stabilit faptul că un localnic, de profesie electrician, s-a deplasat la locuinţa în cauză, la indicaţia proprietarului pentru a efectua lucrări la instalaţia electrică,  moment în care a surprins pe suspect în timp ce scotea bunuri pe o fereastră a imobilului, cel în cauză fiind imobilizat până la sosirea organelor de poliţie.
          Bunurile sustrase au fost recuperate integral, partea vătămată precizând că prejudiciul nerecuperat este în valoare de 100 lei, şi constă în pagubele produse prin forţarea uşii de acces în locuinţă.
         Cercetările sunt continuate de poliţişti, cu suspectul în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

          La data de 27 mai a.c., poliţiştii Secţiei 3 Rurală Mangalia au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat, de 49 de ani, din comuna Pecineaga, cu privire la faptul că în noaptea de 26/27.05.2012, dintr-o anexă din curtea locuinţei i-au fost sustraşi doi purcei, a câte 25 kg fiecare, în valoare de 500 lei.
        În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit ca suspect de comiterea acestei fapte un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din localitatea Pecineaga.
       Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea depistării suspectului şi tragerea acestuia la răspundere penală pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

        La data de 27 mai a.c., o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 4 Poliţie, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, în urma unui apel primit prin S.N.U.A.U. 112, s-a deplasat pentru aplanarea unui scandal pe bulevardul I.C. Brătianu, în parcarea unei unităţi de alimentaţie publică.
        Ajunşi la faţa locului poliţiştii au aplanat conflictul, iar cu ocazia controlului corporal sumar al unui dintre participanţi au identificat un briceag cu lama de aproximativ 10 cm şi lungime totală de 23 cm.      
        În cauză s-a întocmit dosar penal conform Legii 61/1991R pentru port ilegal de armă albă.

 ACTIVITATEA RUTIERĂ

           În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate 228 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 45.600 lei.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea a două accidente.

          La data de 27 mai a.c., ora 12.00, în municipiul Constanţa, V. Ion de 54 de ani, din Constanţa a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu şi ajungând la intersecţie cu strada Nicolae Filimon, e efectuat viraj la stânga, nu a acordat prioritate şi a intrat în coliziune cu un autoturism care circula din sens opus, fiind condus B. Florin, de 34 de ani. Din acccident a rezultat vătămarea corporală uşoară a pasagerei din primul autoturism, P. Elena, în vârstă de 69 de ani.

          La data de 27 mai a.c., ora 15.50, în municipiul Constanţa, N. Cristian de 38 de ani, a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia şi ajungând în zona liceului „Energetic”, a efectuat viraj la stânga, nu a acordat prioritate şi a intrat în coliziune cu un autoturism care circula din sens opus, condus P. Cezar, de 43 de ani. Din acccident a rezultat vătămarea corporală uşoară a pasagerei din cel de-al doilea autoturism, P. Gabriela, de  44 de ani.

Infracţiuni rutiere


 La data de 27 mai a.c., ora 15.00, în judeţul Constanţa, a fost depistat B. Andrei, de 25 de ani, din Mangalia, conducând pe DN 39 un autoturism având autorizaţia  provizorie emisă pentru circulaţie expirată.
          În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii