Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa - 26.03.2013

ro

26 Mar, 2013 11:24 823 Marime text
421.174 din 26 martie 2013

BULETIN DE PRESĂ

La nivelul judeţului au fost organizate 3 acţiuni, fiind aplicate 7 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.060 lei.

INFRACŢIUNI JUDICIARE

La data de 25 martie a.c., poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiţiei Municipiului Mangalia, l-au identificat pe M. Iasar, de 37 de ani, pe numele căruia Judecătoria Mangalia a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, având de executat o pedeapsă privativă de 3 luni, pentru săvârşirea infrcaţiunii de deţinere în mod ilegal de articole pirotehnice.
Persoana în cauză a introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, din cadrul I.P.J. Constanţa.

La data 25 martie a.c., ora 19.00, poliţiştii din Adamclisi l-au depistat pe C. Marian Ion, de 23 de ani, din localitate, în timp ce transporta, cu un atelaj hipo, o poartă metalică, în greutate de aproximativ 100 kg, a cărei provenienţă nu a putut să o justifice.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că poarta a fost sustrasă cu puţin timp în urma depistării şi aparţine unui localnic. Prejudiciul cauzat, în valoare de 500 lei, a fost recuperat şi predat părţii vătămate.
Cecetările sunt continuate de către poliţişti, cu suspectul în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

La data de 25 martie a.c., poliţiştii din Saligny i-au depistat pe P. Bogdan Marian, de 28 de ani, din Medgidia şi Ţ. Iulică, de 24 de ani, din localitatea Făclia, suspectaţi de săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie şi violare de domiciliu, fapte comise la data de 24 martie a.c..
Astfel, în cauză s-a reţinut că data de 24 martie a.c., în jurul orei 17.10, lucrătorii Postului de Poliţie Saligny au fost sesizaţi, prin S.N.U.A.U. 112, de către o femeie, de 40 de ani, din localitatea Făclia, judeţul Constanţa, despre faptul că două persoane au pătruns fără drept pe terenul proprietatea sa, situat în localitatea Făclia, iar unul dintre ei a agresat-o fizic, atât pe ea cât şi pe soţul acesteia, prin aceea aplicarea de lovituri cu pumnul în zona feţei.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, în jurul orei 16.40 reclamanta, se afla la domiciliu împreună cu soţul său şi a observat cum două persoane de sex masculin sustrăgeau produs petrolier (motorină) de la un tren de marfă - tip cisternă, aflat în mişcare pe relaţia Constanţa – Cernavodă. Potrivit sesizării, la un moment dat aceştia au lăsat într-un şanţ trei bidoane cu capacitatea de 60 de litri fiecare cu produs petrolier, iar după circa 5 minute cele două persoane au pătruns fără drept în curtea reclamantei şi au lăsat recipentele. Femeia le-a cerut să părăsească, curtea şi a sesizat poliţia. Tinerii au revenit la scurt la scurt timp cu un autovehicul şi au pătruns fără drept în curtea femeii cu scopul de a lua bidoanele de motorină, reuşind să i-a două dintre acestea şi să le urce în autovehicul, în curte rămânând un recipient. Cu această ocazia cei doi soţi au fost agresaţi, de suspecţi.
Cu ocazia cercetărilor efectuate la faţa locului a fost solicitat şi un echipaj de al Postului de Poliţie TF Cernavodă, care a făcut cercetări referitoare la sustragerea de combustibil din vagoanele trenului de marfă.
Persoanele în cauză au fost reţinute pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

La data de 25 martie a.c., ora 11.00, poliţiştii din Lipniţa şi Ostrov, cu sprijinul poliţiştilor Secţiei 8 Rurală Băneasa, l-au depistat pe D. Ionuţ, de 25 de ani, din localitatea Coslugea, pe numele căruia, Tribunalul Constanţa a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la 7 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, faptă comisă în luna august 2011, pe raza localităţii Lipniţa.
Persoana în cauză a fost reţinută şi încarcerată în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Constanţa.

ACTIVITATEA RUTIERĂ

Infracţiuni constatate

Poliţiştii rutieri cercetează în stare de libertate pe C. Lucian Alexandru, de 22 de ani, care a condus un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autoturisme.

Poliţiştii Biroului Rutier Medgidia cercetează în stare de libertate pe V. Mircea, de 32 de ani, care a conducus un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii