Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:56 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa - 16.04.2013

ro

16 Apr, 2013 13:26 891 Marime text
421.231 din 16 aprilie 2013

BULETIN DE PRESĂ


La nivelul judeţului au fost organizate 3 acţiuni, fiind aplicate 315 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 68.250 lei.


INFRACŢIUNI JUDICIARE


La data de 16 aprilie a.c., ora.05.30, poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi despre faptul că, persoane necunoscute, în noaptea de 15/16.04.2013 au pătruns în sediul unei societăţi comerciale de pe strada Midiei, de unde au fost sustrase mai multe pachete cu ţigări.
Demarând operativ cercetările, oamenii legii au identificat în scurt timp de la sesizare, un minor în vârstă de 17 ani, din localitate, suspect de comiterea furtului.
Acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat, fiind cercetat în stare de libertate.


La data de 15.04.2013, poliţiştii din Chirnogeni au fost sesizaţi de către o localnică în vârstă de 42 de ani cu privire la faptul că, în cursul zilei, între orele 09.30 şi 11, persoane necunoscute i-au sustras din locuinţă suma de 1250 lei.
Din primele cercetări oamenii legii au stabilit că în intervalul orar precizat mai sus, partea vătămată se afla în curtea locuinţei unde efectua activităţi gospodăreşti şi a lăsat uşa de la casă, neasigurată, iar din bucătărie, dintr-un buzunar al unei bluze de trening, i-a fost sustrasă suma de 1250 lei.
Continuând investigaţiile, poliţiştii din localitate au identificat o minoră în vârstă de 17 ani, din localitatea Negru Vodă, suspectată de comiterea furtului, stabilind totodată faptul că aceasta a lucrat ca zilier în gospodăria păgubitei şi cunoştea bine obiceiurile acesteia precum şi configuraţia locuinţei. Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că minora a profitat de faptul că reclamanta nu se afla în locuinţă şi a pătruns pe uşa de la bucătărie lăsată deschisă şi nesupravegheată, iar din bluza de trening ce se afla pe un scaun a sustras suma de bani, fără a mai lua şi alte bunuri.
Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea documentării activităţii infracţionale a minorei cu respectarea dispoziţiilor legale în materie, acesteia fiindu-i întocmit dosar penal.
Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 80% şi predat părţii vătămate.


La data de 15.04.2013, poliţiştii din Năvodari l-au depistat pe G. Marian, în vârstă de 46 ani, din sat Vadu, comuna Corbu, pe numele căruia Judecatoria Constanţa a emis la data de 12.04.2013 mandat de executare a pedepsei cu închisoarea (10 luni) pentru ultraj.


La data de 15.04.2013, poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi de către un localnic, cu privire la faptul că, în ziua de 07.04.2013, ora 11.00, a primit în locuinţa sa un bărbat pentru a efectua o lucrare de montare a parchetului.
După plecarea acestuia, reclamantul a constatat că din locuinţă îi lipsesc mai multe bijuterii în valoare de 6.000 lei.
Din investigaţiile efectuate poliţiştii l-au identificat pe suspect ca fiind un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Cernavodă, întocmindu-i totodată dosar penal pentru furt.


La data de 15.04.2013, poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi de către o localnică, cu privire la faptul că un vecin i-a provocat distrugeri prin indoirea ramei portierei stânga spate şi a plafonului autoturismului său, parcat la domiciliu.
Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru distrugere, fiind cercetat în stare de libertate.


La data de 15.04.2013, poliţiştii din Murfatlar au fost sesizaţi de către o tânără în vârstă de 28 de ani, din localitate cu privire la faptul că a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune, de un bărbat din judeţil Ilfov.
Potrivit sesizării, victima a fost contactată telefonic de către respectiva persoană şi sub pretextul câştigării unui premiu în valoare de 7000 euro oferit de către o companie de telefonie, a fost convinsă să trimită prin mandat poştal la un oficiu situat pe raza municipiului Bucureşti, suma de 1.000 lei.
Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz, efectuându-se cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptei, identificării autorului, urmând ca în funcţie de rezultatul investigaţiilor să fie luate măsuri legale în consecinţă.




ACTIVITATEA RUTIERĂ


În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate 487 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 119.775 lei.


Accidente rutiere


La data de 15.04.2013, ora 12.05, G. Laurenţiu, de 32 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism, pe bulevardul Aurel Vlaicu, dinspre bulevardul I.C.Brătianu către bulevardul Tomis şi ajungând la trecerea pentru pietoni de la intersecţie cu strada Ştefăniţă Vodă, a surprins şi accidentat uşor pe H. Ionuţ Cătălin, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, din stânga conducătorului auto.


Infracţiuni constatate


Poliţiştii din Lumina cercetează în stare de libertate pe L. Ovidiu, de 26 ani, care a condus un autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.


Poliţiştii din Agigea cercetează în stare de libertate pe C. Marian, de 36 ani, care a fost depistat în trafic conducând un autoturism în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice (0,56 mg/l alcool pur in aerul expirat).


La data de 16.04.2013, ora 07.00, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Constanţa au depistat în trafic, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, un autoturism condus de B. G. Adrian, persoană care avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Acestuia i-a fost întocmit dosar penal, fiind cercetat în stare de libertate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii