Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa - 13.06.2013

ro

13 Jun, 2013 11:34 795 Marime text
421.458 din 13 iunie 2013

BULETIN DE PRESĂ

La data de 12 iunie a.c., poliţiştii din Murfatlar au prezentat Judecătoriei Constanţa pe C. Petru, de 21 ani, B. Ştefan, de 22 ani şi S. R., de 17 ani, cu privire la care procurorii Parchetului Judecătoriei Constanţa au sesizat instanţa în vederea dispunerii măsurii arestării preventive, magistraţii emiţând pe numele acestora mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile pentru primii doi, respectiv 19 zile pentru suspectul minor.
Reamintim, că în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din Murfatlar au documentat activitatea infracţională a 4 tineri din localitate, care în perioada ianuarie – mai 2013, au comis 11 infracţiuni de furt, din societăţi comerciale, locuinţe şi garaje, pe raza oraşului Murfatlar şi 3 infracţiuni de furt din anexe ale unor locuinţe, pe raza comunei Valu lui Traian, fapte înregistrate iniţial cu autor necunoscut.
Astfel, prin faptele comise, C. Petru, de 21 ani, B. Ştefan, de 22 ani şi S. R., de 17 ani, împreună cu Z. Elvis, de 19 ani, în prezent arestat în altă cauză, au creat un prejudiciu total, în valoare de 17.400 lei, fiind recuperat în proporţie de 80%.

La data de 12 iunie a.c., în urma unei razii efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Medgidia, în cartierul de Poligonul Viilor s-a reuşit identificarea unui grup de tineri care se sustrăgeau urmăririi penale în două cauze sesizate în cursul anului 2012.
Extinzând cercetările faţă de I. Olgun, de 21 de ani, R. S., de 17 ani şi M. B., de 16 ani, s-a stabilit faptul că aceştia mai sunt suspectaţi în alte 7 dosare penale privind comitea infracţiunilor de furt de animale, produse agricole şi bunuri din dependinţele gospodăreşti ale cetăţenilor precum, dar şi infracţiuni de violare de domiciliu, lovire sau alte violenţe, distrugere şi ameninţare, fapte înregistrate iniţial cu autor necunoscut
Cei trei suspecţii au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia cu propunere de sesizare a instanţei de judecată în vederea dispunerii măsurii arestării preventive.

La data de 12 iunie a.c., ora 17.30, poliţiştii Secţiei 1 au fost sesizaţi de un bărbat de 66 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce scotea bagaje din portbagajul autoturismului, parcat pe bulevardul Tomis, o persoană necunoscută i-a sustras o borsetă aflată pe scaunul din dreapta faţă al maşinii.
Având în vedere aspectele sesizate poliţiştii au demarat cercetările în zonă, identificând în scurt timp pe bulevardul Mircea cel Bătrân pe I. Ialcin, de 34 de ani din Constanţa, asupra căruia a fost găsită borseta.
Persoana depistată a fost condusă la sediul secţiei de poliţie, iar în baza probatoriului administrat în cauză a fost reţinută de poliţişti pe bază de ordonanţă, pentru furt calificat.
Prejudiciul în valoare de aproximativ 1.000 lei a fost recuperat în totalitate.
Suspectul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de sesizare a instanţei de judecată, în vederea dispunerii măsurii arestării preventive.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii