Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa 13.03.2012

ro

13 Mar, 2012 15:33 1170 Marime text

85028 din 13 martie 2012

BULETIN DE PRESĂ

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 6 acţiuni, fiind aplicate 199 sancţiuni în valoare totală de 27.640 lei.

Intervenţie promptă a poliţiştilor Secţiei 1 Rurală Constanţa

          La data de 12.03.2012, ora 22.20, poliţiştii Sectiei 1 Rurală Constanţa au fost sesizaţi de către angajatul unei firme de taxi, din municipiul Constanţa, despre faptul că, în jurul orei 22.00, acesta a luat din staţia de taxi aflată în zona podului Butelii un bărbat pe care l-a transportat în localitatea Valu lui Traian, contra sumei de 40 lei.
La un moment dat, pasagerul a scos un cuţit, conducătorul auto observându-l a reuşit să oprească autoturismul şi să sară din acesta.
  Pasagerul a început să-l alerge pe şofer dar nereuşind să-l prindă şi-a vărsat nervii spărgând toate geamurile taxiului marca Dacia Logan.
Poliţiştii rurali s-au deplasat în cel mai scurt timp în locul indicat, reuşind depistarea şi imobilizarea suspectului, un bărbat în vârstă de 29 de ani, din Valu lui Traian, ce se afla în stare vădită de ebrietate.
Acestuia i s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, ameninţare şi port ilegal de armă albă.
Suspecţi de comiterea a două furturi din locuinţe, identificaţi de poliţiştii din Cernavodă

În urma investigaţiilor efectuate, lucrătorii Formaţiunii de Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei oraş Cernavodă, au identificat doi tineri de 19, respectiv 23 de ani, din localitate,  suspecţi de comiterea a două furturi dintr-o locuinţă situată pe raza oraşului Cernavodă.
Poliţiştii au stabilit faptul că, la începutul lunii martie, 2012, V. I.-V., a pătruns prin efracţie, pe timp de noapte, în magazia unei locuinţe situate pe strada Călăraşi,  din Cernavodă, de unde a sustras mai multe bidoane cu vin şi ţuică.
Ulterior, în noaptea de 08/09.03.2012 acesta împreună cu M. F. au pătruns în aceeaşi magazie  sustrăgând mai multe bidoane cu vin.
       Partea vătămată reclamă că în total i-au fost sustraşi 120 litri vin şi 21 litri ţuică, în valoare de 700 lei. 
        Faţă de numitul V. I.-V. a fost luată măsura preventivă de reţinere, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat în cursul zilei de 13.03.2012 Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia cu propuneri legale.

Cercetată de poliţiştii Secţiei 3 pentru furtul unei sume de bani

          La data de 12.03.2012, ora 14:10, poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi de către o tânără, din localitatea Eforie Nord, despre faptul că, în cursul aceleiaşi zile, o persoană necunoscută i-a sustras suma de 1.770 lei dintr-un portofel ce se afla în geanta personală în vestiarul unui club de fitness.
În urma investigaţiilor efectuate, oamenii legii au identificat în scurt timp de la sesizare, o femeie în vârstă de 35  de ani, din Giurgiu, suspectă de comiterea furtului, prejudiciul în valoare de 1.770 lei nefiind încă recuperat.
          Cercetările continuă cu persoana suspectă în stare de libertate, în vederea recuperării prejudiciului şi tragerii la răspundere penală.

ACTIVITATE RUTIERĂ

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate de către aceştia 559 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 67.900 lei.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident.

La data de 12 martie a.c., ora 16.00, în municipiul Constanţa, B. DUMITRU FLORIN, de 44 ani, din Constanţa, a condus un  autoturism pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu şi ajungand la intersecţie cu strada Argeş, a efectuat viraj la stânga,  nu a acordat prioritate şi a intrat în coliziune cu un moped condus regulamentar, din sens opus, de D. VASILE, de 44 ani, din localitatea Ovidiu.
Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui D. VASILE.

În ceea ce priveşte faptele antisociale, la nivelul Serviciului Rutier Constanţa au fost constatate două infracţiuni la regimul circulaţiei.

La data de 12 martie a.c., ora 18.40 în judeţul Constanţa, a fost depistat  P. MIHAIL, de 54 ani, din Constanţa, conducând o autoutilitară pe DC 86 dinspre Staţiunea Mamaia către Năvodari, care aflându-se  sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0, 93 mg/l alcool pur în aerul expirat a provocat un accident soldat doar cu pagube materiale.
Celui în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală. 

La data de 12 martie a.c., ora 17.30 în judeţul Constanţa, a fost depistat C. ROBERT LEONARD, de 37 ani, din Medgidia, care a condus un autoturism pe strada Ion Creangă din localitate, aflându-se  sub influenţa băuturilor alcoolice.
Întrucât conducătorul auto a fost împlicat într-un accident soldat cu pagube materiale şi a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
  Acestuia i s-a întocmit dosar de cercetare penală.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii