Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:15 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ

ro

13 Jul, 2014 09:10 988 Marime text

Grupare organizată, destructurată de către poliţiştii constănţeni

          Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale cercetează în stare de reţinere, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, 7 persoane, urmând ca astăzi, acestea să fie prezentate instanţei de judecată, împreună cu alte 3 persoane, arestate în alte cauze, cu propunere de arestare preventivă.
          Cele 10 persoane sunt bănuite de comiterea tâlhăriilor calificate, comise la data de 14 aprilie a.c. şi 19 aprilie a.c., în locuinţele mai multor persoane, fapte comise de 5-6 persoane mascate, respectiv la data de 21.04.2014 la casa de amanet din municipiul Constanţa.

Accidente rutiere

 La data de 11 iulie a.c., ora 01.25, C. D. a condus un autovehicul pe strada Lilacului dinspre strada Hatman Arbore către bulevardul Aurel Vlaicu şi ajungând la intersecţie cu strada Pandurului, nu a respectat semnificaţia indicatorul OPRIRE, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu un autovehicul, care circula pe strada Pandurului dinspre Şoseaua Mangaliei, către strada Democraţiei.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului celui de-al doilea autovehicul, care fiind testat cu aparatul etilotest, avea o îmbibaţie alcoolică de 0.05 mg/l alcool pur în aerul expirat.
          Menţionăm că, autoutilitara era prevăzută cu 5 locuri, la momentul accidentului în autoturism se aflau 12 pasageri, 3 pasageri în habitaclul autoturismului şi 9 în platforma carosată închisă ( benă ) a acestuia.
           
 La data de 11 iulie a.c., ora 09.35, R. F. fiind sub influenţa băuturilor alcoolice (1.08 mg/l alcool pur în aer expirat) a condus un autovehicul pe bulevardul A. Lăpuşneanu dinspre strada B.P. Haşdeu către strada Soveja şi ajungând la intersecţie cu bulevardul Tomis, a pătruns în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului electric, intrând în coliziune cu un autovehicul, care circula pe bulevardul A.Lăpuşneanu dinspre strada Soveja către strada B.P.Haşdeu, acesta efectuând viraj spre stânga pe bulevardul Tomis, pe culoarea verde a semaforului electric.
 În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului şi a pasagerului celui de-al doilea autovehicul.
 
La data de 11 iulie a.c., ora 09.50, A. S. a condus o autoutilitara pe DN 22C, dinspre localitatea Castelu către municipiul Medgidia şi ajungând la km 27, nu a adaptat viteza într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul direcţiei, părăsind partea carosabilă şi intrând în coliziune cu copacii de pe marginea drumului.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui A.S. şi a pasagerului din partea din dreapta faţă.
 
La aceeaşi dată, ora 15.00, A. C. a condus un autovehicul pe strada N. Iorga, din Constanţa dinspre bulevardul Tomis către bulevardul A.Lăpuşneanu surprinzând şi accidentând uşorun pieton, care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără a se asigura, din partea dreaptă a conducătorului auto.
 
De asemenea, la ora 14.10, B. A. a condus un autovehicul pe strada Biruinţei dinspre strada Florilor către Rândunelelor şi ajungând la intersecţie cu strada Fulgerului, nu a respectat semnificaţia indicatorului OPRIRE, pătrunzând în intersecţie şi intrând în coliziune cu un autovehicul condus pe strada Fulgerului dinspre strada Dorului către strada Soveja.
 În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului celui de-al doilea autovehicul.

La aceeaşi dată, ora 18.20, C. L. a condus un autovehicul pe DN 22, dinspre localitatea Mihai Viteazu către municipiul Constanţa şi, ajungând la Km 241 + 800 m, din cauza neatenţiei în conducere a intrat în coliziune faţă – spate cu o autoutilitară, care se afla oprită pentru a vira la stânga peste marcajul simplu continuu care separă sensurile de mers.
                     În urma impactului autoutilitara a fost proiectată în afara părţii carosabile, către stânga sensului de mers, autovehiculul a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu un autoturism, care circula dinspre municipiul Constanţa către localitatea Mihai Viteazu.
          În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a doi pasageri din autoutilitară, vătămarea corporală uşoară a 4 patru alţi pasageri şi a conducătorului autoutilitarei, precum şi vătămarea corporală uşoară a conducătorului şi vătămarea corporală uşoară a conducătorului autovehiculului şi a pasagerului care se afla în el.
 
La data de 11 iulie a.c., ora 17.25, T. A. a condus un autovehicul pe strada N. Iorga, din Constanţa dinspre bulevardul Tomis şi la intersecţie cu bulevardul A. Lăpuşneanu nu a respectat indicatorul OPRIRE, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, care circula pe bulevardul A. Lăpuşneanu dinspre bulevardul Tomis spre bulevardul I.C. Brătianu.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a pasagerului din cel de-al doilea autovehicul.

Cercetaţi în stare de libertate de către poliţiştii Serviciului Rutier

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier îl cercetează în stare de libertate pe I. B, care a condus un autovehicul pe DC 38, în localitatea Făurei, fără a poseda permis de conducere.
De asemenea, aceiaşi poliţişti îl cercetează în stare de libertate pe C. C., care a condus un autovehicul, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultat 0.60 mg / l alcool pur în aerul expirat.    

Arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile

La data de 10 iulie a.c., a fost depistat, în flagrant, de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, un bărbat, în vârstă de 47 de ani, care în timp ce se deplasa cu un mijloc de transport în comun, pe bulevardul Al. Lăpuşneanu, i-a sustras din poşetă, unei femei, un portofel ce conţinea actele de identitate şi suma de 55 lei.
                    În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, acesta a fost prezentat Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă, instanţă ce a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

 Cercetat în stare de libertate de către poliţiştii din Limanu

 Poliţiştii din Limanu cercetează în stare de libertate pe S. S., din localitate, care a condus un autovehicul, având numerele de circulaţie expirate din 06.05.2014.

 Depistat şi identificat, în flagrant, de către poliţiştii Secţiei 2

           Poliţiştii din cadrul Secţiei 2 au depistat şi identificat, în flagrant, pe bulevardul Mamaia, doi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 30 şi 44 de ani, ambii din Constanţa, care prin spargerea unei portiere a unui autovehicul, ar fi sustras o geantă ce conţinea acte şi bani.
          La vederea oamenilor legii, unul dintre cei doi bărbaţi, a încercat să fugă, iar pentru oprirea şi imobilizarea acestuia, unul dintre poliţişti, l-a somat să se oprească, trăgând apoi un foc de avertisment în plan vertical, cu pistolul din dotare, fără a se înregistra victime sau pagube materiale.
          Cercetările continuă, urmând a fi făcute propuneri legale în consecinţă.
 
COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii