Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa IPJ

ro

10 Jan, 2014 15:01 918 Marime text
Acţiuni ale poliţiştilor constănţeni
 
La data de 09.01.2014, între orele 14.00-16.00, poliţiştii Secţiei 3 au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii furturilor din autovehicule, legitimând 16 persoane şi avertizând 2 dintre acestea.
 
La data de 09.01.2014, în intervalele orare 10.00-12.00 şi 12.30-14.30 poliţişti ai Compartimentului Proximitate din cadrul Secţiei 4 Poliţie au organizat o acţiune în unităţile şcolare, fiind purtate discuţii cu reprezentanţii acestora şi împărţind materiale cu caracter preventiv.
 
La data de 09.01.2014, între orele 19.00-20.30, poliţişti ai Compartimentului Siguranţă Publică din cadrul Secţiei 3 Poliţie, împreună cu lucrători din cadrul I.J.J. au organizat o acţiune, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de parazitism social, fiind legitimate 17 persoane, atenţionate 5 şi sancţionate contravenţional 15 dintre acestea cu amenzi în valoare totală de 2.690 lei.
 
              La data de 09.01.2014, între orele 14.30-17.00, poliţişti ai Compartimentului Siguranţă Publică din cadrul Secţiei 5 Poliţie împreună cu subofiţeri din cadrul G.M.J., au executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii comerţului stradal ilicit în zona pieţelor agroalimentare, de pe raza de competenţă.
Cu această ocazie au fost legitimate 11 persoane, controlate 2 autoturisme, confiscate 20 pachete ţigări şi aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.100 lei.
 
Exemplu: În apropierea Pieţii Abator, poliţiştii au depistat un bărbat de 60 ani, din Constanţa care oferea spre vânzare trecătorilor din zonă, pachete de ţigarete nefiscalizate. Acesta a fost sancţionat contravenţional, fiindu-i confiscate şi cele 20 pachete ţigarete identificate asupra sa.
 
  Activitate rutieră
 
Având în vedere că menţinerea unui trafic rutier bazat pe respectarea siguranţei participanţilor la trafic reprezintă o prioritate a Serviciului Rutier Constanţa, poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie au acţionat  la data de 09 ianuarie a.c., cu peste 25 de efective participante în întreg judeţul, în 17 zone specifice, în vederea disciplinării celor care conduc autovehicule aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, ocazie cu care au fost obţinute următoarele rezultate :
          -152 de sancţiuni aplicate, în valoare de 32.780 lei, fiind constatate 5 infracţiuni la regimul rutier, dintre care 3 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
          Totodată, au fost reţinute 13 permise de conducere, dintre care 5 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa băuturilor alcoolice, 6 pentru nerespectarea regulilor de prioritate şi 2 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
 
            Serviciul Rutier cercetează în stare de libertate pe S.M. ( bărbat, de 56 ani ) din Constanţa, întrucât a condus un autoturism pe drumurile publice cu o îmbibaţie alcoolică de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Serviciul Rutier cercetează în stare de libertate pe F.V.I. ( bărbat, de 31 ani ) din Năvodari, care a condus un autoturism pe drumurile publice având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.
Serviciul Rutier cercetează în stare de libertate pe I.A.N. ( bărbat, de 27 ani) din Medgidia, întrucât a condus un autoturism pe drumurile publice în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a refuzat testarea cu aparatul alcooltest şi i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Serviciul Rutier cercetează în stare de libertate pe B.Ş.B. ( bărbat, de 26 de ani) din Mangalia, care a condus un autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.
Serviciul Rutier cercetează în stare de libertate pe A.C.L. ( bărbat de 39 ani) din Mangalia, deoarece acesta a condus un autoturism pe drumurile publice cu o îmbibaţie alcoolică de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
         Obiectivele poliţiştilor rutieri, de asigurare a unui trafic rutier sigur în judeţul Constanţa, de reducere a accidentelor grave de circulaţie şi de descurajate a conduitei antisociale în trafic au fost atinse, astfel de acţiuni urmând a fi intensificate în perioada imediat următoare.
 
  Urmărit naţional depistat de poliţiştii de investigaţii criminale constănţeni
Ofiţerii Compartimentului Urmăriri, din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, l-au depistat pe T. Paul, de 35 ani, din Nalbant – judeţul Tulcea, care avea de executat 6 ani închisoare pentru infracţiunea de viol.
 
Suspecţi de furt din locuinţă identificaţi de poliţiştii din Mangalia
Poliţiştii din Mangalia continuând cercetările în cazul furtului din locuinţă comis în noaptea de 26/27.12.2013, în dauna unui localnic, i-au identificat ca suspecţi de comiterea faptei şi depistat pe L. Florin, de 20 ani şi L. C., de 16 ani. Cei doi au fost prezentaţi instanţei de judecată ce a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29, respectiv 19 zile.
 
Depistaţi în flagrant de către poliţiştii Secţiei 1
  La data de 10.01.2014, ora 05:10, în urma unei sesizări, poliţiştii Secţiei 1 s-au deplasat operativ pe strada Unirii unde au depistat doi minori, care pătrunseseră în curtea unui imobil şi sustrăseseră mai multe obiecte metalice.
Cei doi au fost identificaţi ca fiind M. A., de 17 ani, din Cumpăna şi A. Bairam de 19 ani, din municipiul Constanţa, totodată fiindu-le întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
 
Cercetaţi de poliţiştii din Costineşti pentru nerespectarea prevederilor legale privind pescuitul şi acvacultura
La data de 09.01.2014, ora 10.20, poliţiştii din Costineşti, au depistat pe malul lacului Costineşti, o autoutilitară ce avea uşile din spate larg deschise, în interior fiind 30 de cuşti pentru prinderea peştelui.
În apropierea autoutilitarei au fost depistaţi doi bărbaţi de 26, respectiv 42 de ani, stabilindu-se că aceştia, folosind cuştile au pescuit în apa mării, fără a deţine autorizaţie/licenţă pentru astfel de activităţi, cantitatea de 5 kg peşte.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală,cei doi fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art.64, lit. k, din OUG 23/2008, privind pescuitul si acvacultura.
 
  Cercetaţi de poliţişti pentru furturi din societăţi comerciale
Poliţiştii din Medgidia, cercetează în stare de libertate o tânără de 20 ani, întrucât a fost identificată de agenţii de pază, după ce a trecut de casele de marcat ale unui centru comercial, cu mai multe produse alimentare neachitate.
 
Poliţiştii Secţiei 2 cercetează în stare de libertate un bărbat de 50 de ani, întrucât a fost identificat de agenţii de pază, după ce a trecut de casele de marcat ale unui centru comercial, cu produse alimentare şi cosmetice, în valoare de 72 lei, neachitate.
 
  Poliţiştii Secţiei 3 cercetează în stare de libertate o tânără de 19 ani, din Mihail Kogălniceanu întrucât a fost identificată de agenţii de pază, după ce a trecut de casele de marcat ale unui centru comercial, cu produse alimentare şi cosmetice, în valoare de 253 lei, neachitate.
Bunurile sustrase au fost recuperate şi predate reprezentanţilor societăţilor păgubite.
 
COMPARTIMENT INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii