Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa IPJ

ro

26 Nov, 2013 14:40 744 Marime text
Cercetat în stare de libertate de către poliţiştii de investigare a fraudelor
 
          Acţionând în cadrul subprogramului „Protecţia Drepturilor de Proprietate Intelectuală”, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, au organizat şi efectuat un flagrant pe linia respectării prevederilor Legii nr. 8/1996 rep. privind drepturile de autor si conexe în cadrul punctului de lucru al unei societăţi comerciale din Mangalia, ce are drept obiect de activitate comercializarea produselor IT.
Cu această ocazie a fost surprins reprezentantul legal, care a instalat pe un sistem de calcul (laptop), un sistem de operare fără ca pentru acesta să fie deţinută licenţa aferentă.
Cel în cauză este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de reproducere neautorizată pe sisteme de calcul a programelor de calculator şi deţinere de produse pirat în scopul distribuirii.
Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.            
 
          Tâlhari identificaţi şi reţinuţi de către poliţiştii de investigaţii criminale
 
În urma investigaţiilor efectuate în cazul tâlhăriei din 22.11.2013, faptă comisă asupra unui tânăr de 19 ani, din Constanţa, care a fost deposedat de un telefon mobil de către 2 autori necunoscuţi, prin pulverizarea de spray iritant-lacrimogen, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale i-au identificat ca suspecţi de comiterea faptei pe BELGIN P, de 18 ani şi A. VALENTIN, de 23 de ani, ambii din Constanţa.
         Aceştia au fost depistaţi şi reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, urmând ca la data de 26.11.2013 să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de sesizare a instanţei de judecată în vederea luării măsurii arestării preventive.
 
 
 
COMPARTIMENT INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii