Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa IPJ

ro

12 Jun, 2013 11:55 879 Marime text
 
          Grupare infracţională destructurată de poliţiştii din Murfatlar
 
În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din Murfatlar, au documentat activitatea infracțională a 4 tineri din localitate, care în perioada ianuarie –mai 2013, au comis 11 infracțiuni de furt, din societăți comerciale, locuințe și garaje, pe raza orașului Murfatlar și 3 infracțiuni de furt din anexe ale unor locuințe, pe raza comunei Valu lui Traian, fapte înregistrate, inițial cu autor necunoscut.
Astfel, prin faptele comise, C. PETRU, de 21 ani, B. ȘTEFAN, de 22 ani și S. R., de 17  ani, împreună cu Z. ELVIS, de 19 ani, în prezent arestat în altă cauză, au creat un prejudiciu total, în valoare de 17.400 lei, fiind recuperat în proporție de 80%.
          Cei trei au fost reţinuţi  pentru 24 ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în ziua de 12.06.2013 să fie prezentați  Judecătoriei  Constanța cu propunere de arestare preventivă.  
 
          Peste 7 tone de cereale confiscate de poliţiştii din Oltina
 
       La data  de 11.06.2013, ora 13.00 poliţiştii din  Oltina, au depistat pe D.J.391 A şi scos din trafic, un  tractor cu remorcă, neînmatriculate, conduse de T. VASILE DANIEL,  în vârstă de 34  ani din localitate, în remorcă, aflându-se cantitatea de 7400 kg cereale, fără aviz de însoţire.
Din cercetările efectuate s-a constatat ca mijlocul de transport şi produsele agricole aparţin unei societăţi din localitate, iar conducătorul nu a putut prezenta acte de provenienţă sau aviz de însoţire a mărfii, motiv pentru care întreaga cantitate de cereale a fost ridicată în vederea confiscării conform Legii 12/1990.
În cauză  s-a întocmit dosar penal cel în cauză fiind cercetat în stare de libertate.
 
          Administrator cercetat de ofiţerii de investigare a fraudelor
 
Acţionând în cadrul subprogramului Protecţia Drepturilor de Proprietate Intelectuală, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, au organizat şi efectuat un flagrant pe linia respectării drepturilor de autor si conexe în cadrul punctului de lucru aparţinând unei societăţi comerciale din Mangalia, ce are ca obiect de activitate comercializarea produselor IT.
Cu această ocazie au surprins administratorul societăţii, în timp ce comercializa sisteme de calcul (unităţi centrale) având instalat sistem de operare, fără ca acesta să fie distribuit cu licenţa aferentă.
În incinta punctului de lucru au mai fost identificate două sisteme de calcul, cu privire la care exista indicii referitoare la instalarea pe acestea a unor programe pentru calculator fără licenţă.
Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal, fiind cercetat în stare de libertate sub aspectul săvâvarşirii infracţiunii de reproducere neautorizată pe sisteme de calcul a programelor de calculator şi deţinere de produse pirat în scopul distribuirii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii