Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa IPJ

ro

15 Apr, 2013 13:00 803 Marime text
La nivelul judeţului au fost organizate 5 acţiuni, fiind aplicate 25 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 7.500 lei.

    INFRACŢIUNI JUDICIARE

La data de 14 aprilie a.c., ora 18.00, poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi de către personalul de pază al unui hipermarket constănţean, despre faptul că o persoană a încercat să sustragă mai multe articole de îmbrăcăminte.
          Patrula de poliţie deplasată la faţa locului a constatat că cele reclamate se confirmă, identificând persoana ca fiind o femeie în vârstă de 44 ani, din Bucureşti şi găsind asupra sa 18 articole de îmbrăcăminte şi două perechi de cercei.
        
La doar o oră de la prima sesizare, poliţiştii aceleiaşi secţii de poliţie au fost sesizaţi de către personalul de pază al hipermarketului despre faptul că au reţinut încă o persoană care a sustras mai multe obiecte de îmbrăcăminte.
         De această dată, oamenii legii au identificat persoana în cauză ca fiind o tânără în vârstă de 29 ani, din municipiul Călăraşi, asupra sa fiind găsite mai multe articole de îmbrăcăminte în valoare totală de 4900 lei.

          Şi poliţiştii Secţiei 3 cercetează în stare de libertate un bărbat în vârstă de 55 de ani, din Constanţa, care la data de, ora 17.55, a fost surprins de către agenţii de pază din cadrul unui hipermarket, în timp ce sustrăgea produse alimentare.
         În fiecare dintre cele trei cauze prejudiciile au fost recuperate şi restituite unităţilor păgubite.
Celor în cauză li s-au întocmit dosare penale fiind cercetaţi în stare de libertate, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

ACTIVITATEA RUTIERĂ

              În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate 209 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 50.400 lei.

          Accidente rutiere

          La data de 14.04.2013, ora 16.40, B. Bogdan Gabriel a condus un autoturism pe strada Soveja din municipiul Constanţa, ocazie cu care a fost implicat într-un eveniment rutier.
   Manevrând autoturismul către înapoi, fără să se asigure, a surprins şi accidentat un biciclist, care se deplasa pe banda nr. 1, dinspre strada Portiţei către bulevardul Tomis.  
         În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului de bicicletă.   

La data de 14 aprilie a.c., urmare a investigaţiilor specifice efectuate, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Constanţa au identificat şi depistat conducătorul autoturismului implicat în accidentul rutier produs pe raza localităţii Valu lui Traian la data de 13 aprilie a.c., în persoana unui tânăr de 23 de ani din localitate.
Reamintim că la data de 13.04.2013, ora 14.30, o persoană necunoscută  a condus un autoturism de culoare gri pe strada Credinţei, dinspre calea ferată către strada Luncii şi ajungând la intersecţie cu strada Mihai Eminescu, a accidentat un bărbat care s-a angajat în traversarea străzii din partea dreaptă a conducătorului auto. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviinşarea organelor de poliţie împreună cu autoturismul.
     Victima se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultat test 1,21 mg/l alcool în aer expirat, acesta fiind vătămat corporal uşor în urma accidentului.  
  Cercetările sunt continuate de poliţiştii rutieri, cu suspectul în stare de libertate, iar la finalizarea investigaţiilor, dosarul urmează să fie înaintat cu propuneri corespunzătoare, unităţii de parchet competente.


                 Infracţiuni rutiere

                 La data de 15 aprilie a.c., ora 00.30, poliţiştii din Lumina au depistat în trafic un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 23 de ani din comuna Mihail Kogălniceanu, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

     La data de 15.04.2013, ora 02.35, poliţiştii rutieri au depistat şi scos din trafic un autoturism condus pe bulevardul Mamaia, de un tânăr de 21 de ani, din Hârşova care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

    Poliţiştii Secţiei 1 cercetează în stare de libertate un tânăr în vârstă de 25 ani, din localitatea Mireasa, care la data de 14.04.2013, a condus în municipiul Constanţa, un moped neînmatriculat şi fără permis de conducere.

Poliţiştii din Medgidia cercetează în stare de libertate pe I. Nicolae Cătălin de 45 ani, din localitate, care în noaptea de 13/14.04.2013, a condus un autoturism pe raza municipiului Medgidia, aflându-se sub influenţa băuturi alcoolice.

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Mangalia cercetează în stare de libertate pe B. Silviu, de 30 de ani, din localitatea Limanu, care în noaptea de 13/14.04.2013, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără a poseda permis pentru nicio categorie de autovehicule, a condus un moped pe DC 8, unde a căzut pe carosabil autoaccidentându-se.

Poliţiştii din Medgidia cercetează în stare de libertate pe A. Liviu Constantin, de 24 de ani, care în noaptea de 13/14.04.2013, a condus un autoturism pe raza localităţii, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii