Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa IPJ - 20 Mar, 2013

ro

20 Mar, 2013 18:55 763 Marime text
În ultimele 24 de ore la nivelul judeţului poliţiştii constănţeni, au organizat 4 acţiuni, fiind aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.600 lei.
 
  INFRACŢIUNI JUDICIARE
 
La data de 19 martie a.c., poliţiştii Biroului Urmăriri, din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, în urma unei acţiuni pentru prinderea persoanelor urmărite şi a celor care posedă mandate de executare pedepsei cu închisorea, i-au identificat şi reţinut pe A. Sevigean, de 18 ani, din Constanţa, pe numele căruia instanţa a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, având de executat o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat şi pe I. Geilan, de 26 de ani, din Constanţa, pe numele căruia există un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, având de executat o pedeapsă privativă de libertate de 1 an şi 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.
Persoanele în cauză au fost introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Constanţa.
 
La data de 19 martie a.c., poliţiştii din Medgidia s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în incinta unei societăţi comerciale şi din interior au sustras bunuri în valoare de 1.200 lei
În urma investigaţiilor efectuate au fost identificaţi Ş. Sinan, de 20 de ani, din comuna Deleni şi A. Bacî, de 30 de ani, din comuna Adamclisi, suspectaţi de comiterea furtului. Prejudiciul cauzat a fost recuperat în proporţie de 95 % şi predat societăţii păgubite.
Cercetările sunt continuate de către poliţişti, cu suspecţii în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
 
La data de 19 martie a.c., poliţiştii din Ciocârlia i-au depistat pe P. Andrei, de 24 de ani şi P. Ion Cristian, de 22 de ani, pe numele cărora, Judecătoria Buzău a emis, în luna martie 2012, mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, ambii având de executat o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani şi 8 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. Persoanele depistate au fost introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Constanţa.
 
La data de 19 martie a.c., ora 19.49, poliţiştii din Medgidia au fost sesizaţi de către un asistent medical, în cadrul U.P.U. din cadrul Spitalului Medgidia, cu privire la faptul că în cadrul U.P.U. Medgidia s-a prezentat S. Ion, din localitatea Cuza Vodă, care prezenta o plagă înţepată.
           Echipa operativă deplasată la faţa locului, în urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate a constatat faptul că între doi bărbaţi, s-a iscat un conflict spontan, în curtea Spitalului Medgidia, datorită unor neînţelegeri familiale.
Din primele investigaţii poliţiştii au constatat faptul că o tânără, pe fondul neînţelegerilor avute cu prietenul ei, a încercat să se sinucidă, motiv pentru care a fost transportată la spital, pentru investigaţii medicale de specialitate. Acest eveniment a dus la conflictul care a avut loc între tatăl şi prietenul tinerei, cel din urmă înţepându-l pe acesta în zona abdomenului.
  Cercetările sunt continuate de către poliţişti, pentru depistarea agresorului, iar în funcţie de starea de sănătate a victimei se va face încadrarea corespunzătoare juridică a faptei.
 
La data de 19 martie a.c., ora 03.37, poliţiştii Secţiei 5 Constanţa au fost sesizaţi de un bărbat, despre faptul că a reţinut o persoană care a spart o boxă situată într-un bloc de pe Aleea Albatros.
  Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii l-a identificat pe P. Marcel Costel, de 37 ani, din Năvodari, care, prin forţarea lacătelor a pătruns într-o boxă situată la etajul trei al blocului, de unde a sustras mai multe piese şi scule metalice.
Cercetările sunt continuate de către poliţişti, cu suspectul în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
 
La data de 19 martie a.c., ora 17.00, poliţiştii din Cernavodă au fost sesizaţi de către o femeie, despre faptul că, în incinta unei societăţi comerciale, a avut loc un accident de muncă.
            Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat că, M. Valere, de 58 de ani, din oraşul Cernavodă, angajat al societăţii în funcţia de îngrijitor, a căzut de pe o scară de la înălţimea de aproximativ trei metri în timp ce tăia ramurile unui copac cu o drujbă.
            În urma autoaccidentării bărbatul a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Orăşenesc Cernavodă, pentru investigaţii medicale de specialitate.
               Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor care au dus la producerea accidentului.
 
La data de 19 martie a.c., poliţiştii din Topraisar, i-au identificat pe B. Vlăduţ Constantin, de 21 de ani şi C. Claudiu Ştefan, de 21 de ani, ambii din localitatatea Potârnichea, comuna Topraisar, suspectaţi de săvârşirea unui furt, în dauna unei localnice, de 48 de ani, de la care aceştia au sustras un telefon mobil, care a fost recuperat, dar şi suma de 2.000 lei, care nu a mai putut fi recuperată.
  Cercetările sunt continuate de către poliţişti, cu suspecţii în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
 
 ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR
 
La data de 19 martie a.c., poliţiştii Comparimentului Proximitate – Biroul Ordine Publică şi poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Municipiului Medgidia au desfăşurat o acţiune ce a vizat combaterea şi prinderea în flagrant a persoanelor care comercializează ţigări de contrabandă şi telefoane mobile fără documente de provenienţă. Cu această ocazie s-a acţionat în 4 locaţii publice, au fost ridicate în vederea conficării 1.240 ţigarete (62 pachete) şi 6 telefoane mobile şi au fost aplicate 3 sanciuni contravenţionale, în valoare de 2.500 lei.
          Exemple:
- au fost sanctionaţi contravenţional conform Legii 12/1990 rep., art. 1, lit. e, I. Nardin, de 35 de ani şi S. Ghiulbie, de 34 de ani, ambii din municipiul Medgidia, care comercializau tigari de diverse mărci, fara documente de provenienţă,
          - a fost depistat numitul I. Vaidin, de 53 de ani, din Medgidia, care avea asupra sa şi oferea spre vânzare 6 telefoane mobile, de diverse mărci, fără a deţine autorizaţie în acest sens sau documente justificative. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional conform Legii 12/1990 rep., iar telefoanele mobile au fost ridicate în vederea confiscării.
 
 
La data de 19 martie a.c., între orele 11.00 – 15.00, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Municipiului Constanţa - Compartimentul furturi din buzunare şi poşete, în colaborare cu jandarmi din cadrul I.J.J. Constanţa au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza municipiului. Cu această ocazie s-a acţionat în diferite locaţii publice de raza municipiului, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 5.000 lei.
 
Exemplu:
D. Vasile, de 51 de ani, D. Gheorghe, de 59 de ani, F. Emil, de 53 de ani şi M. Naser, de 45 de ani, au fost depistaţi într-un mijloc de transport în comun constituiţi în grup, în vederea săvarsirii de fapte antisociale pe mijloacele de transport in comun, fiind sanctionaţi conform Lg.61/1991.
ACTIVITATEA RUTIERĂ
 
În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind 563 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 88.500 lei.
 
  Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea a două accidente soldate cu victime.
 
La data de 18 martie a.c., ora 09.30, în municipiul Constanţa, C. Jan, de 61 ani, a condus un autoturism pe strada Steagului şi ajungând la intersecţie cu strada Andrei Mureşanu, nu a acordat prioritate şi a intrat în coliziune cu un autoturism care circula regulamentar, fiind condus de A. Gabriel, de 25 ani.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui A. Gabriel.
 
La data de 19 martie a.c., ora 19.00, în municipiul Constanţa, M. Gheorghe Gigi, de 42 ani, a condus un autoturism pe bulevardul 1Mai Vechi şi ajungând în dreptul unui marcaj pietonal, a surprins şi accidentat grav pe C. Constantin, de 75 ani, care s-a angajat în traversarea părţii carosabile regulamentar pe marcajul pietonal.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii