Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa IPJ - 19 Mar, 2013

ro

19 Mar, 2013 14:48 826 Marime text
În ultimele 24 de ore la nivelul judeţului poliţiştii constănţeni, au organizat 6 acţiuni, fiind aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.600 lei.
 
  INFRACŢIUNI JUDICIARE
 
La data de 18 martie a.c., ora 10.00, poliţiştii din Ion Corvin au fost sesizați de către un localnic, cu privire la faptul că în noaptea de 17/18.03.2013 persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa sustrăgând suma de 2500 lei.
            Demarând cercetările, oamenii legii au identificat ca suspectă de comiterea faptei o tânără de 18 ani, din aceeaşi localitate.
            Suma de 2500 lei a fost recuperată în totalitate şi predată părţii vătămate, celei în cauză fiindu-i întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu şi furt calificat.
 
La data de 18 martie a.c., ora 17.00, poliţiştii din Cumpăna au depistat pe raza localităţii, doi tineri de 17 respectiv 28 ani, care transportau cu ajutorul unui atelaj hipo patru bucăţi ţeavă metalică în lungime totală de 6 metri.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bucăţile metalice au fost sustrase din sistemul de irigaţii amplasat în extravilanul comunei Cumpăna.
  Cei în cauză sunt cercetaţi în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
 
  La data de 18 martie a.c., ora 10.30, poliţiştii din Hârşova au fost sesizaţi de către un localnic, cu privire la faptul că, persoane necunoscute au sustras dintr-o boxă mai multe bunuri.
  Demarând cercetările, oamenii legii au stabilit că din boxa respectivă au fost susrtrase o bormaşină electrică, o drujbă şi un flex în valoare totală de 800 lei.
            La scurt timp poliţiştii au identificat şi depistat trei tineri, în vârstă de 20 de ani fiecare, recuperând în totalitate bunurile reclamate ca fiind sustrase şi predându-le păgubitului.
Celor trei li s-au întocmit dosar penal pentru savârşirea infractiunii de furt calificat, fiind cecrcetaţi în stare de libertate.
 
La data de 19.03.2013, ora 03.30, poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi de către un bărbat, cu privire la faptul că, a reţinut o persoană ce a spart o boxă.
  Oamenii legii au intervenit prompt preluând suspectul, care a fost identificat în persoana unui bărbat, în vârstă de 37 de ani, din Năvodari.
Din primele cercetări au stabilit că acesta, prin forţarea lacătelor a pătruns într-o boxă situată la etajul trei al blocului, de unde a sustras mai multe piese şi scule metalice.
Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat, fiind cercetat în stare de libertate.
 
La data de 19.03.2013, ora 05.00 poliţiştii din Medgidia s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în incinta unei societăţi comerciale.
Din primele cercetări s-a stabili că au fost sustrase bunuri în valoare totală de 1200 lei.
La scurt timp oamenii legii au identificat şi depistat doi tineri de 20, respectiv 30 de ani, suspecţi de comiterea furtului, recuperând şi bunurile sustrase în proporţie de 95 %.
Celor în cauză li s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru furt calificat.
 
ACTIVITATEA RUTIERĂ
 
În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate 573 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 90.300 lei.
 
 
  Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea a două accidente soldate cu victime.
 
  La data de 18 martie a.c., ora 08.30, în localitatea Medgidia, G. Paul, de 63 ani, a condus un autoturism pe strada Republicii şi ajungând la intersecţie cu strada Kemal Agi Amet, a surprins şi accidentat uşor pe M. Ana, de 55 ani, care s-a angajat în traversarea părţii carosabile fără să se asigure.
 
  La data de 18 martie a.c., ora 09.00, în municipiul Constanţa, P. Lavinius, de 49 ani, a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, în Staţiunea Mamaia dinspre Constanţa către Năvodari şi din cauza neatenţiei în conducere, a pierdut controlul asupra direcţiei, a pătruns pe sensul opus şi a intrat în coliziune cu un autoturism care circula regulamentar, fiind condus de C. Caluda, de 61 de ani.
  În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui C. Caluda şi a unei pasagere din cel de-al doilea autoturism.
 
 În ceea ce priveşte faptele antisociale, la nivelul Serviciului Rutier Constanţa a fost constatată o infracţiune la regimul circulaţiei.
 
  La data de 18 martie a.c., ora 05.00, în municipiul Constanţa, a fost depistat I. Marius, de 48 ani, din localitate, conducând un autoturism pe strada Corbului, avand dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.
  În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii