Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN DE PRESĂ - IPJ -17.07.2014 - Recomandări pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de înşelăciune!

ro

17 Jul, 2014 19:20 1102 Marime text
La data de 16 iulie a.c., ora 11.00, poliţiştii Secţiei 1 au fost sesizaţi de către un bărbat, în vârstă de 86 de ani, cu privire la faptul că, 2 persoane necunoscute, l-au determinat să le dea suma de 20.000 de lei sub pretextul că l-ar ajuta să îşi recupereze 2% din banii pe care i-a plătit pentru asigurări sociale, atâta timp cât a fost salariat.
În acesta caz se fac cercetări în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală.
Poliţiştii constănţeni recomandă ca, pentru a nu fi victime ale unor infracţiuni de înşelăciune, să nu daţi crezare acestor tipuri de abordări, încercaţi să reţineţi semnalmentele acestora şi apelaţi 112.

La data de 16 iulie a.c., ora 11.00, poliţiştii Secţiei 1 au fost sesizaţi de către o femeie, în vârstă de 83 de ani cu privire la faptul că, la domiciliul său, s-a prezentat o femeie, care, pretinzând că este angajată a unui complex comercial şi după ce i-a prezentat un ecuson pe care era scris numele complexului, pe motiv că îi prezintă o promoţie, a insistat intrând în apartament şi profitând de neatenţia proprietarei, a sustras dintr-un portofel, ce se afla pe o  vitrină, suma de 700 lei.
Cercetările continuă în vederea recuperării prejudiciului, identificării persoanei şi tragerii acesteia la răspundere penală.
Poliţiştii constănţeni recomandă prudenţă în cazurile în care permiteţi accesul în locuinţă unor persoane necunoscute, iar când există suspiciuni cu privire la calitatea unei astfel de persoane, apelaţi de urgenţă 112!

Bănuit de comiterea infracţiunii de furt

La data de 16 iulie a.c., poliţiştii Secţiei 1 au fost sesizaţi de către administratorul unei societăţi comerciale cu privire la faptul că, în intervalul orar 17.00- 17.40, asociatul său, ar fi sustras o ladă frigorifică, o friteuză, un sac de 25 de kg cu mac de uz alimentar de la punctul de lucru de pe bulevardul Mamaia, producând un prejudiciu de 4.000 de lei.
Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului, urmând a fi făcute propuneri legale în consecinţă pe lângă unitatea de parchet competentă.

Cadavru cu identitate necunoscută găsit în apa Mării Negre

La data de 16 iulie a.c., la ora 18.04, poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în zona stabilopozilor din dreptul parcării Porţii 1 Port Constanţa pluteşte un cadavru.
Acesta a fost scos la mal de către scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea şi transportat la Morga Cimitirului Central, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor decesului.
Poliţiştii efectuează, în prezent, cercetări în vederea stabilirii identităţii persoanei, precum şi a cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului.

Cercetat pentru distrugere

Poliţiştii Secţiei 4 au fost sesizaţi, la data de 16 iulie a.c., ora 21.20, de către un bărbat, cu privire la faptul că, un tânăr i-a provocat distrugeri la autovehicul prin înfundarea elementelor de caroserie.
Deplasaţi cu operativitate la faţa locului, oamenii legii au identificat un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din Constanţa, bănuit de comiterea faptei, care se afla în stare vădită de ebrietate, stabilindu-se în urma verificărilor efectuate şi faptul că, acesta a provocat distrugeri şi altor 2 autovehicule.
Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului.


Cercetat de către poliţiştii din Limanu

La data de 16 iulie a.c., ora 10.00, poliţiştii din Limanu au fost sesizaţi  cu privire la faptul că, un tânăr, din judeţul Alba, angajat al unui fast food din localitatea 2 Mai, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a adresat injurii şi a lovit-o în zona fetei cu palma, pe prietena sa, după care s-a deplasat la o terasă situată pe plaja din 2 Mai, unde a provocat scandal distrugând un scaun şi un cort.
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au efectuat cercetări şi au identificat persoana în cauză, urmând a face propuneri legale în consecinţă pe lângă unitatea de parchet competentă.





Posesor al unui mandat, depistat de către poliţiştii din Limanu

  Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Limanu au depistat şi identificat un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din localitate, pe numele căruia era emis mandat de executare a pedepsei închisorii de 3 ani şi 6 luni, sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere şi având o îmbibaţie alcoolică de 0,80  mg/l alcool pur în aerul expirat.


Cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt

La data de 16 iulie a.c., ora 13.05, poliţiştii din Medgidia au fost sesizaţi de către un bărbat cu privire la faptul că, a surprins  două persoane în timp ce încercau să pătrundă în interiorul locuinţei sale, situată la parterul unui bloc, persoana reclamantă reuşind imobilizarea unuia dintre aceştia.
Deplasaţi cu operativitate la faţa locului, oamenii legii au stabilit faptul că cele sesizate se confirmă, identificându-l pe cel imobilizat de către proprietar ca fiind un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din localitatea Mihail Kogălniceanu, iar cel de-al doilea, care a reuşit să fugă, fiind un minor în vârstă de 14 ani, din localitatea Cobadin.
În prezent, minorul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt calificat, iar tânărul pentru complicitate la tentativă de furt calificat.

Evenimente rutiere

La data de 15 iulie a.c., ora 23.30, B. A. a condus un autovehicul pe bulevardul  Mamaia, dinspre municipiul Constanţa către localitatea Năvodari şi, ajungând în dreptul unui hotel, nu păstrează distanţa regulamentară şi intră în coliziune faţă-spate cu un autotovehicul condus în aceeaşi direcţie de mers, pe aceeaşi bandă de circulaţie.
În urma accidentului, 3 persoane au fost rănite uşor.

La data de 16 iulie a.c., ora 01.20, un bărbat a condus un autovehicul pe DN 3, dinspre localitatea Ostrov către localitatea Lipniţa şi, ajungând în apropierea localităţii Bugeac, din cauza neatenţiei în conducere, a părăsit partea carosabilă către stânga sensului său de mers şi a intrat în coliziune cu un copac aflat în afara părţii carosabile.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a acestuia.

La aceeaşi dată, ora 12.00, S. G. a condus un autovehicul pe şoseaua Mangaliei (pasajul rutier) dinspre strada Th. Burada către bulevardul Aurel Vlaicu şi,  ajungând în dreptul unei biserici, nu a păstrat distanţa regulamentară şi a intrat în coliziune faţă-spate cu un autovehicul condus în acelaşi sens de mers, ce se afla oprit la marcajul pietonal pentru a acorda prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea străzii. 
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a unei persoane.

De asemenea, la ora 17.05, S. V. a condus un autovehicul pe şoseaua Mangaliei, din municipiul Constanţa, dinspre strada Caraiman către Gara CFR şi ajungând în dreptul unui oficiu poştal, surprinde şi accidentează un pieton, care se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără a se asigura..  
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a pietonului.

Totodată, la ora 20.05, H. N. a condus o bicicletă, pe DN 2 A, pe banda 1, în oraşul Ovidiu, dinspre localitatea Lumina către municipiul Constanţa şi ajungând în dreptul unui imobil, din cauza neatenţiei în conducere a intrat în coliziune faţă – spate cu un autovehicul care circula în aceeaşi direcţie de mers.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a biciclistului.

Poliţiştii din  Lumina au depistat în trafic, un tânăr în vârstă de 21 de ani, care conducea pe drumurile publice un moped, fără a poseda permis de conducere conducere şi fără ca acesta să fie înregistrat.

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Peştera au depistat şi identificat, la data de 16 iulie a.c., ora 10.20, un bărbat, în vârstă de 40 de ani, care conducea un autovehicul pe DJ 222, din localitate, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 

COMPARTIMENTUL DE RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii