Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activităţile preventive ale poliţiştilor constănţeni continuă în contextul aniversării Zilei Poliţiei Române

ro

20 Mar, 2013 19:02 580 Marime text
A devenit deja o tradiţie ca, în contextul aniversării Zilei Poliţiei Române, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa să organizeze activităţi gen Ziua porţilor deschise sau instructiv-educative pe tema prevenirii delincvenţei juvenile, a prevenirii victimizării minorilor şi prevenirii dispariţiilor de minori.
Astfel, la data de 19.03.2013, politiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în contextul apropierii aniversării zilei Poliţiei Române, au deschis porţile instituţiei, primind vizitele elevilor din unităţile de învăţământ.  
Cu această ocazie, elevii din ciclul gimnazial ai unităţilor de învăţământ, din municipiul Constanţa, au vizitat sediul Poliţiei Rutiere din Bulevardul I.C. Brătianu, unde poliţiştii Compartimentului de Informare şi Educaţie Rutieră şi poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au fost gazdele acestora.
Pe parcursul activităţii s-au purtat discuţii cu elevii pe tema prevenirii delincvenţei juvenile,  dar şi teme cum ar fi identificarea  mijloacelor de prevenire a victimizării minorilor, a unor metode de autocontrol în situaţii conflictuale, practicarea unor comportamente acceptate din punct de vedere social, folosirea internetului şi prezentarea unor capcane în utilizarea acestuia.
De asemenea, elevii au fost informaţii cu privire la regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte în calitate de pietoni.
Atmosfera a fost una interactivă, mai ales că la finele acesteia copiii au vizitat sediul serviciului Rutier cât şi autospecialele Poliţiei.
Astfel de activităţi vor continua pe parcursul întregii săptămâni, context în care aşteptăm cât mai mulţi vizitatori.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii