Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiuni ale poliţiştilor constănţeni în cadrul campaniei „mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!"

ro

17 May, 2012 22:35 772 Marime text

Ministerul Administraţiei şi Internelor desfăşoară, în perioada 10 mai - 10 iunie 2012, în contextul alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale, o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal şi a mitei electorale, având ca slogan Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!".

În scopul promovării acestei campanii, au fost realizate la nivelul instituţiei, cu resurse umane şi materiale proprii, un spot t.v. şi un spot radio, precum şi afişe şi fluturaşi conţinând mesajul de informare şi conştientizare „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!".

Poliţiştii constănţeni alături de ceilalţi reprezentanţi ai Gărzii de Coastă Constanţa, I.S.U. Constanţa, I.J.J. Constanţa, G.M.J. Tomis şi ai Instituţiei Prefectului Constanţa s-au alăturat campaniei de informare, organizată de Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin care cetăţenii sunt conştientizaţi cu privire la riscurile la care se expun, dacă dau curs unor cereri prin care ar frauda alegerile.

Pe paginile de internet ale structurilor M.A.I. din judeţul Constanţa au fost postate o serie de informaţii pe această temă - afişe, pliante, spoturi audio-video, preluate din campania derulată la nivel naţional şi intitulată "Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!".

Campania derulată de M.A.I. constă în distribuirea de pliante şi fluturaşi prin care alegătorilor le sunt expuse rigorile legii în cazul în care votul lor ar fi unul incorect, acţiunea de informare urmând să se deruleze şi prin intermediul mass-media, internetului şi prin acţiuni specifice în teren.

Pentru sesizarea unei fapte care încalcă prevederile legislaţiei electorale cetăţenii pot apela 112, iar pentru mai multe informaţii pot accesa pagina web www.votlegal.mai.gov.ro.

De asemenea, în acelaşi context, astăzi, la nivelul municipiului Constanţa, în cadrul unor acţiuni ale poliţiștilor și specialiștilor în prevenire, au fost organizate acţiuni în zona pieţelor aglomerate, supermarketurilor de cartier, parcurilor şi a staţiilor de autobuz. Astfel, poliţiştii din întreg municipiul Constanţa au acţionat pentru informarea constănţenilor cu privire la sancţiunile care se aplică în cazul nerespectării legii electorale, înmânând pliante cu caracter informativ-preventiv.

Prin acţiuni de acest gen se urmăreşte în special creşterea gradului de conştientizare a opiniei publice cu privire la riscurile unui vot ilegal, indiferent de forma pe care acesta o ia în cursul procesului electoral (campanie electorală şi ziua votului).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii