Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Realitatea Media a acţionat firma în instanţă Tutun şi Ziare Neamţ SRL, controlată de Sorin Strutinsky, în insolvenţă

ro

23 Dec, 2015 00:00 3753 Marime text


Afacerile care s-au impus pe piaţă având semnătura lui Sorin Strutinsky au început să intre la apă. Într-un an şi jumătate, mai multe firme care au într-un fel sau altul legături cu cel supranumit trezorierul echipei Mazăre – Constantinescu au intrat în insolvenţă. După firma-mamă, şi Tutun şi Ziare Neamţ SRL a intrat în insolvenţă.
 
În şedinţa publică din 28 septembrie, Tribunalul Bacău a tranşat pentru prima dată cererea de deschidere a procedurii generale de insolvenţă formulată de firmă. Judecătoarea Camelia Ionescu a respins prima cerere a debitoarei SC Tutun şi Ziare SRL, prin administrator Lucian Virgil Vamanu, de deschidere a procedurii insolvenţei. „În temeiul art. 66, alin. 6, teza a II-a din Legea 85/2014, conexează dosarul nr. 2978/110/2015 cu prezentul dosar“. Primul  termen de judecată a fost fixat la data de 13.11.2015.
 
În motivarea înmânată instanţei, Tutun şi Ziare a arătat că nu îşi mai poate continua activitatea normală, deoarece având domeniul principal de activitate comerţ cu ziare, reviste, presă scrisă, criza economică actuală a avut drept rezultat reducerea drastică a volumului de vânzări, coroborat şi cu faptul că principalii săi furnizori se află în procedura insolvenţei. Debitoarea mai arată că datoriile restante faţă de salariaţi şi colaboratori se ridică la suma de 56.750 de lei, motiv pentru care solicită deschiderea procedurii generale a falimentului.
 
Ulterior, la termenul de judecată din 11 decembrie, judecătoarea Alina Ramona Arhip, din Tribunalul Bacău, a decis să admită cererea AJFP Bacău şi a deschis procedura falimentului în formă simplificată. Instanţa a desemnat Cabinete Asociate Practicieni în Insolventă Anghel Dan & Todică Eugen drept lichidator judiciar al debitoarei. Astfel, tot atunci s-au stabilit termenele-limită în procedura de insolvenţă, după cum urmează: înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului - 25 ianuarie 2016, termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în BPI a tabelului preliminar de creanţe - 4 februarie 2016, iar termenul de definitivare a tabelului creanţelor - 29 februarie 2016.

Citeşte şi Strutinsky şi eşecul Tutun şi Ziare Neamţ

Astfel, lichidatorul judiciar, Cabinete Asociate de Practicieni în Insolvenţă Anghel Emil Dan şi Todică Constantin Eugen, conform Sentinţei civile nr. 922/11.12.2015, pronunţată de Tribunalul Bacău în dosarul nr. 3157/110/2015, notifică deschiderea procedurii simplificate a falimentului împotriva debitoarei Tutun şi Ziare Neamţ SRL. Creditorii firmei debitoare trebuie să procedeze la înscrierea la masa credală până la 25.01.2016. Termenul-limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor este 4.02.2016. Termenul de formulare a contestaţiilor la tabelul preliminar este de cinci zile de la publicarea în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă a tabelului preliminar. Termenul-limită pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv al creditorilor este 29.02.2016.

 

Prima Adunare a Creditorilor va avea loc la sediul procedural al lichidatorului, din Bacău, la data de 9.02.2016, ora 13.00, având pe ordinea de zi: desemnarea Comitetului Creditorilor şi a preşedintelui acestuia; prezentarea rapoartelor întocmite de lichidatorul judiciar şi aprobarea acestora; confirmarea lichidatorului judiciar şi aprobarea onorariului lichidatorului judiciar, în valoare de 400 de lei/lună, şi a onorariului variabil, în valoare de 2% din vânzarea bunurilor, şi recuperarea creanţelor pe toata procedura.

Citeşte şi Strutinsky si-a tras Tutun si Ziare Neamţ

 Cine este Tutun şi Ziare Bacău SRL? Potrivit datelor actuale de la Registrul Comerţului, asociatul majoritar este Sorin Strutinsky, care deţine 95% dintre părţile sociale. Celelalte 5 procente sunt deţinute de SC Tutun şi Ziare SRL, din Iaşi, o firmă controlată tot de acesta şi care se află de asemenea în insolvenţă. În loc de administrator figurează acum lichidatorul judiciar.
 
Tutun şi Ziare SRL, una dintre firmele-fanion ale lui Sorin Strutinsky, este, de anul trecut, în insolvenţă. Înfiinţată în 1997, aceasta a atins apogeul economic în anul 2012, când a devenit cel mai mare distribuitor en gros ce activa pe piaţa din România. Începând cu anul 2014, societatea a intrat în imposibilitatea de a achita obligaţiile curente şi datoriile către furnizori.
 
Astfel, în octombrie 2014, Tribunalul Constanţa a dispus deschiderea procedurii de insolvenţă. La acel moment, asociaţi în firmă erau Sorin Gabriel Strutinsky şi KLD Services SRL, reprezentată prin administrator Mihaela Elvira Gherasim Tănase. Firma este administrată de Sorin Strutinsky, numit în această funcţie în decembrie 2004. În afară de sediul social stabilit în Constanţa, pe strada Ion Roată, firma avea trei puncte de lucru în capitală, folosite ca depozite.
 
Potrivit Vrăjitorul.eu, Tutun şi Ziare declara la finele lui 2014 pierderi de 123.512 lei, datorii de peste 2 milioane de lei, raportate la o cifră de afaceri de 1.652.298 de lei şi având 22 de angajaţi. Firma a mai declarat pierderi doar în anul 2010, când acestea au fost de 26.023 de lei.
 
Tutun şi Ziare Neamţ are datorii şi la Realitatea Media SRL (din Neamţ, aflată în insolvenţă). Pe rolul Judecătoriei Bacău se află înregistrat un dosar prin care, în urmă cu câteva zile, creditoarei Realitatea Media SRL i s-a admis cererea având ca obiect „ordonanţă de plată“, în contradictoriu cu debitorul SC Tutun si Ziare Neamt SRL. Instanţa „ordonă debitorului să achite creditoarei, în termen de zece zile de la comunicarea prezentei hotărâri, suma de 14931,46 de lei, care reprezintă preţul serviciilor furnizate“, se arată în hotărârea dictată pe 17 decembrie.
 
Printre creditorii care au intentat procese debitoarei Tutun şi Ziare se mai numără şi SC Rossal SRL şi CN CF CFR SA - Sucursala Regionala CF Iaşi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii