Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Movilift Jad, firma care a adus Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa un ascensor, la ananghie

ro

19 May, 2016 00:00 5900 Marime text


Societatea Movilift Jad SRL, cu sediul social în municipiul Tulcea, s-a mutat în judeţul Constanţa la începutul verii anului trecut, după ce în 2014 a înregistrat rezultate negative, pierderile firmei ajungând la aproape 6 milioane de lei.
 
Din cauza pierderilor acumulate, Movilift Jad SRL apare pe site-ul ANAF cu datorii la bugetul de stat de 4.070.623 de lei, din care suma de 3.856.941 de lei reprezintă „obligaţii fiscale contestate”, notează supervizor.ro. Însă problemele nu se opresc aici! 
 
Creditoarea Urbis Rep SRL a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva debitoarei SC Movilift Jad SRL. În susţinerea cererii, creditoarea a arătat că deţine împotriva debitoarei o creanţă certă, lichidă şi exigibilă în cuantum de 364.203,52 de lei, reprezentând debit principal, conform unor facturi emise în baza relaţiilor contractuale dintre părţi.
 
„În derularea relaţiilor contractuale dintre părţi, debitoarea emitea comenzi prin care solicita livrarea unei anumite cantităţi de beton indicând şi locaţia unde solicita a fi livrată, iar creditoarea proceda la livrarea cantităţii solicitate, emiţând în acest sens factura aferentă bunurilor transmise. Debitoarea a achitat parţial debitul, deşi a fost notificată în nenumărate rânduri în vederea achitării datoriei. Obligaţia de plată a fost îndeplinită doar parţial, astfel încât, la acest moment, debitul datorat este de 364.203,52 de lei. În drept, au fost invocate dispoziţiile Legii nr. 85/2014”, se arată în cererea introductivă.
 
Judecătorul sindic Alina Elena Marin, constatând că sunt îndeplinite condiţiile legii, a dispus deschiderea procedurii de insolvenţă, numind Maestro SPRL în funcţia de administrator judiciar provizoriu, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 din Legea nr. 85/2014, precum şi orice alte atribuţii stabilite în sarcina sa de către judecătorul sindic.
 
Ieri, 18 mai 2016, a fost termenul-limită pentru depunerea creanţelor, prima Adunare a Creditorilor fiind stabilită pentru data de 10 iunie 2016, de la ora 12.00, la sediul administratorului judiciar. De asemenea, a fost fixat şi termenul pentru afişarea tabelului definitiv al creanţelor pentru data de 30 iunie 2016.

Ce ştim despre firma Movilift Jad SRL



Înfiinţată în anul 2007, firma în cauză are un capital social subscris de 5.000 de lei, integral vărsat, având drept obiect de activitate „lucrări de instalaţii electrice”, potrivit Registrului Comerţului, consultat la data de 18 mai 2016. Unicul asociat al firmei este Ionel Nistor, născut în noiembrie 1953, în comuna Izvoarele. Prin urmare, acesta are o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 100% / 100%.
 
Potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial al României, în anul 2012 (!), unicul asociat Ionel Nistor s-a retras din societate şi a cedat cele 500 de părţi sociale, în valoare de 5.000 de lei, asociatei nou cooptate, şi anume Lucica Gogioiu. Astfel, aceasta a devenit, conform sursei citate, unicul asociat. De asemenea, s-a eliberat din funcţia de administrator Ionel Nistor, fiind numită tot Lucica Gogioiu, cu puteri depline şi nelimitate. Alte informaţii intermediare privind modificarea structurii asociative nu au fost publicate în Monitorul Oficial al României.
 
Conform datelor financiare, la sfârşitul anului 2014, firma declarase o cifră de afaceri de 10.689.002 lei, profit net al exerciţiului financiar zero, precum şi un număr mediu de 24 de salariaţi.

Colaborare cu Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa

În 2011, în urma unei licitaţii organizate de Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa privind achiziţionarea unui ascensor hidraulic cu camera maşinii, contractul a fost atribuit societăţii Movilift Jad SRL. Valoarea totală a contractului a fost de 109.152,75 de lei.

Citeşte şi O societate din Tulcea va schimba liftul de la Spitalul de Infecţioase

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii