Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luată în colimator de Garda Financiară in 2012. Dolce Expres SRL a intrat în faliment

ro

13 May, 2016 00:00 2416 Marime text


Continvest Insolvenţă SPRL, în calitate de lichidator judiciar al debitorului SC Dolce Expres SRL, conform Încheierii nr. 307/25.04.2016 pronunţate de Tribunalul Constanţa, Secţia a II-a Civilă, în dosarul 2284/118/2016, notifică deschiderea falimentului în formă simplificată împotriva debitorului.
 
Creditorii debitorului SC Dolce Expres SRL trebuie să procedeze la înscrierea la masa credală a acestuia, prin depunerea cererii de admitere a creanţei.
 
Termenul-limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului este 9.06.2016. De asemenea, termenul-limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea şi publicarea în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă a tabelului preliminar al creanţelor este 17.06.2016. Tabelul creanţelor definitive urmează să fie gata pe 12.07.2016.
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă, prima Adunare a Creditorilor va avea loc pe 22 iunie, la ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din strada Maior Şofran nr. 3. Pe ordinea de zi au fost incluse următoarele puncte: prezentarea situaţiei debitorului; desemnarea Comitetului Creditorilor, confirmarea/desemnarea lichidatorului judiciar şi stabilirea onorariului acestuia. Pe lista creditorilor societăţii se află AJFP Constanţa, Primăria Medgidia, Continvest Insolvenţă SPRL, Angela Elena Potop.

Despre Dolce Expres SRL

Potrivit Registrului Comerţului, firma a fost înfiinţată în anul 2007 şi are sediul social în municipiul Medgidia, strada Alexandru cel Bun. Asociat unic al societăţii, care desfăşoară „lucrări de construcţie a clădirilor rezidenţiale şi  nerezidenţiale“, este Ionuţ Ursu, născut în anul 9.05.1983, la Băneasa.
 
În februarie 2012, comisarii Gărzii Financiare Constanţa au descoperit nereguli la SC Dolce Expres SRL, firmă cu sediul social declarat în Medgidia şi care era la acea dată administrată, conform Gărzii Financiare, de Vasile Ciutacu, din Cuza Vodă, şi Ionuţ Ursu, din Almălău.
Potrivit informaţiilor oficiale de la acea dată, firma a efectuat vânzări de bunuri în valoare totală de 8.584.113 lei, pe care nu le-ar fi înregistrat în contabilitate. „Întrucât societatea nu funcţionează la sediul social declarat, sustrăgându-se verificărilor fiscale, considerăm ca operaţiunile desfăşurate au creat bugetului de stat un prejudiciu prezumat la suma totală de 2.524.739 de lei“, au declarat reprezentanţii Gărzii Financiare.
 
Sesizarea penală întocmită a fost înaintată în 2012 Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Foarte interesant, conform vrajitorul.eu, în legătură cu societatea este menţionată din 18 februarie 2011 o hotărâre de dizolvare judiciară. De altfel, societatea a fost înfiinţată în luna mai 2007, fondatorul, unicul asociat şi administratorul fiind Vasile Ciutacu, iar activitatea principală fiind reprezentată de „construcţii de clădiri şi lucrări de geniu”. După aproximativ un an de la înfiinţare, firma i-a fost cedată lui Ionuţ Ursu, din satul Almălău, ca urmare a retragerii lui Vasile Ciutacu.
 
Potrivit datelor de pe portalul instanţelor de judecată, firma Dolce Expres SRL a fost implicată în dosarul 8218/118/2013, având ca obiect infracţiuni de evaziune fiscală. Potrivit deciziei definitive dictate de judecător în acest caz în noiembrie 2014, Vasile Ciutacu, fondatorul firmei, a fost condamnat la pedeapsa de trei ani şi patru luni de închisoare, totodată fiindu-i interzis dreptul de a fi asociat şi administrator al unei societăţi comerciale pe o perioadă de un an după executarea pedepsei cu închisoarea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii