Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firmă condamnată în celebrul dosar Motorina. DNA a calculat un prejudiciu de 56 milioane euro Excella Real Grup SRL, în faliment. Procesul continuă la Tribunalul Constanța

ro

03 Feb, 2021 00:00 2582 Marime text
  • SC Excella Real Grup SRL a fost condamnată în celebrul dosar cunoscut generic „Motorina“, cauză în care procurorii DNA au calculat un prejudiciu în valoare de aproximativ 56 milioane euro.
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au acordat un nou termen în dosarul (7325/118/2018) referitor la falimentul societății comerciale Excella Real Grup SRL, cu sediul social în localitatea Nicolae Bălcescu, județ Constanța.
 
Excella Real Grup SRL a fost condamnată în celebrul dosar cunoscut generic „Motorina“, cauză în care procurorii DNA au calculat un prejudiciu în valoare de aproximativ 56 milioane euro.
 
Judecator sindic este Adrian Oprea, din cadrul Tribunalului Constanța.  
 
Prin decizia penală nr. 134 din 15.04.2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea societății Excella Real Grup SRL la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 900.000 lei și pedeapsa complementară constând în dizolvarea persoanei juridice după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, pentru evaziune fiscală.
 
Revenind la dosarul privind insolvența firmei, prin decizia din data de 17 decembrie 2018, Tribunalul Constanța a admis cererea societăţii debitoare Excella Real Grup SRL și a dispus dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei, desemnând Trust Insolvency SPRL în calitate de administrator judiciar provizoriu.
 
Ulterior, la data de 03 aprilie 2019, Tribunalul Constanța a aprobat raportul administratorului judiciar provizoriu Trust Insolvency și a dispus începerea procedurii simplificate a falimentului împotriva societăţii debitoare Excella Real Grup SRL. Totodată, instanța a confirmat practicianul Buzoianu Sergiu - Cabinet Individual de Insolvenţă, în calitate de lichidator judiciar.
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 852, din 18 ianuarie 2021, în data de 13 mai 2020 a fost primit de la AJFP Constanța un supliment de creanță pentru suma de 910.000 lei, suma admisă și înregistrată în cadrul tabelului definitiv consolidat în cadrul creanțelor bugetare, în conformitate cu solicitarea
AJFP Constanța.
 
Avand în vedere soluționarea acestor cereri a fost publicat tabelul definitiv consolidat al creanțelor în care s-au soluționat atât sumele din tabelul preliminar cât și sumele solicitate în cadrul procedurii de faliment.
 
Tot din documentele oficiale reiese că atat în cadrul procesului de inventariere cât și în identificarea în vederea evaluării, au fost inventariate urmatoarele
bunuri, toate situate la sediul social al debitoarei, respective, sediul în Nicolae Bălcescu, județ Constanța: trei cisterne, instalație distilare atmosferică, punct termic, sistem video nefuncțional, instalație distilare nefinalizată, cântar auto, teren intravilan în suprafata de 3.857 mp., situat în Nicolae Bălcescu, teren intravilan în suprafață de 3143 metri pătrați, tot în Nicolae Bălcescu, construcții reprezentând o cladire sediu, 17 rezervoare, baraci mobile și cabina pază amplasate toate pe terenurile mai sus menționate.  
 
Creditorii sunt: DGFP Constanța, Primăria Nicolae Bălcescu, Exclusiv Auto EBN SRL, Goronescu, Chirila și Asociații SCA, La Fantana SRL și Agenția Națională de Administrare Fiscală - Direcția Generală Juridică
 
Potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de RECOM, acesta fiind consultat la data de 02 februarie 2021, asociații SC Excella Real Grup SRL sunt George Guliu (cu 5% cota de participare la beneficii şi pierderi) și Radu Nemeş (cu 95 cota de participare la beneficii şi pierderi), ambii trimiși în judecată în Dosarul Motorina.
 
Firma are ca obiect de activitate „Fabricarea produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului“.
 
Nu există înregistrări privind situaţiile financiare pentru anii 2017, 2018 și 2019.
 
Așa cum arătam și mai sus, în aprilie 2019, SC Excella Real Grup SRL a fost condamnată în celebrul dosar cunoscut generic „Motorina“, cauză în care procurorii DNA au calculat un prejudiciu în valoare de aproximativ 56 milioane euro.
 
În continuare, tot în acest dosar, instanța a adecis achitarea Dianei Nemeș, fost administrator la SC Excella Real Grup SRL, Sorin Blejnar, fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Viorel Comăniță, fostul director la Autoritatea Națională a Vămilor (A.N.V.), Florin Dan Secăreanu, ofițer de poliție în cadrul – M.A.I. - Direcția Generală de Informații și Protecție Internă (D.G.I.P.I.) și SC Optima Business SRL Bacău, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, întrucât nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea. 
 
Citește și
 
Excella Real Grup SRL cere să intre în insolvenţă. Ce spun procurorii DNA

DNA. Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar şi alţi inculpaţi, trimişi în judecată pentru luare de mită
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii