Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:28 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Falimentul Zucilla Internaţional SRL Cererea lichidatorului judiciar Chiţu Rodica în contradictoriu cu Anamaria Tramundana, respinsă

ro

29 Mar, 2018 00:00 2064 Marime text
Judecătorii din Tribunalul Constanţa s-au pronunţat în dosarul cu numărul unic 5177/118/2011/a4, unde CII Chiţu Rodica, lichidatorul judiciar al SC Zucilla Internaţional SRL, a formulat o cerere de angajare a răspunderii conform art. 138 din Legea 85/2006, Anamaria Tramundana având calitatea de pârât în cauză.
 
Dosarul se află pe rolul instanţei din data de 26 septembrie 2017. La termenul din data de 6 noiembrie 2017, instanţa a amânat cauza, la data de 22 ianuarie, pentru a se cita părţile, cu menţiunea de a răspunde la excepţia prescrierii dreptului la acţiune. Recent, instanţa a amânat din nou cauza, pentru data de 12 martie, pentru a se cita părţile, cu menţiunea de a răspunde la excepţia prescrierii dreptului la acţiune. Pe data de 26 martie, Tribunalul Constanţa a admis excepţia prescrierii dreptului la acţiune. Pe cale de consecinţă, instanţa a respins acţiunea ca prescrisă. Altfel spus, chiar dacă ar fi fost îndreptăţită, cererea a fost trimisă judecătorilor prea târziu. Decizia poate fi atacată cu recurs în şapte zile de la comunicare.
 
Chiar şi aşa, contactată telefonic Chiţu Rodica, lichidatorul judiciar al SC Zucilla Internaţional SRL, ne-a declarat că nu va ataca decizia Tribunalului Constanţa la instanţa superioară, deoarece hotărârea magistraţilor este corectă. În ceea ce priveşte prescrierea acţiunea, lichidatorul judiciar al SC Zucilla Internaţional SRL spune că a formulat cererea de angajare a răspunderii conform art. 138 din Legea 85/2006 faţă de Anamaria Tramundana atunci când au fost descoperite elementele necesare cauzei.
 
Societatea comercială Zucilla Internaţional SRL este în faliment. Cauza se află pe rolul Tribunalului Constanţa, următorul termen fiind stabilit pe data de 7 mai. Zucilla Internaţional SRL, cu sediul social pe strada Muncel din municipiul Constanţa, desfăşoară, prin contractele de asociere în participaţiune, activitatea de cafenea-restaurant-bistro - în spaţiul pus la dispoziţie de către Teatrul „Ovidiu“ Constanţa (ulterior, RAEDPP Constanţa), având obligaţia amenajării spaţiului.
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă (BPI), societatea comercială F-Power Play SRL (creditoare) este cea care a solicitat deschiderea procedurii insolvenţei faţă de SC Zucilla International SRL (debitoare). În faţa magistraţilor, creditoarea SC F-Power Play SRL a arătat că are asupra patrimoniului debitoarei Zucilla International SRL o creanţă certă, lichidă şi exigibilă, dovedită cu înscrisurile depuse la dosar, respectiv: facturi, fişă calcul penalităţi de întârziere, contract de servicii.
 
Potrivit Monitorului Oficial al României nr. 5521/04.2012, din analiza documentelor financiar-contabile, administratorul judiciar a concluzionat, printre altele, că „activele circulante au o valoare considerabilă, sens în care, dacă s-ar fi întreprins măsuri de recuperare a acestora, s-ar fi acoperit o parte din debite care nu ar mai fi generat dobânzi şi penalităţi, activele imobilizate au un trend ascendent şi valori considerabile“.
 
Mai mult decât atât, din analiza evidenţei financiar-contabile şi în lipsa unui capital necesar derulării activităţii, administratorul judiciar nu a considerat că societatea are o reală şansă de reorganizare. Şi asta deşi SC Zucilla International SRL şi-a exprimat intenţia de reorganizare a activităţii în vederea stingerii datoriilor. „Putem concluziona că insolvenţa debitorului s-a datorat: conjuncturii economice nefavorabile, reacţiilor întârziate la schimbările pieţei, angajării în proiecte complexe fără asigurarea prealabilă a finanţării, managementului defectuos care a condus la o activitate nerentabilă finanţată de creditorii bugetari comerciali şi lipsei unui capital propriu la nivelul necesarului“, se mai arată în Monitorul Oficial al României nr. 5521/04.2012.
 
Pe data de 22 septembrie 2011, Tribunalul Constanţa a dispus deschiderea procedurii insolvenţei, constatând că sunt îndeplinite condiţiile legii. Pe data de 25 martie 2013, Tribunalul Constanţa a dispus intrarea în faliment a debitoarei SC Zucilla International SRL.
 

Istoricul SC Zucilla International SRL

 
Tot potrivit Monitorului Oficial mai sus precizat, societatea s-a înfiinţat în anul 1998, cu un capital iniţial de 200 de lei repartizat astfel: „Tramudana Ana Maria - 50% din capitalul social şi Florea Vasile - 50% din capitalul social“. Monitorul Oficial al României nr. 5521/04.2012 mai arată că „administratorul societăţii la înfiinţare a fost Tramudana Margareta, iar conform Încheierii nr. 24430/06.07.2004 a judecătorului delegat la ORC de pe lângă Tribunalul Constanţa se retrag din societate Tramudana Ana Maria şi Florea Vasile, cu cesionarea părţilor sociale către Tramudana Margareta, care devine asociat unic. Preiau funcţia de administrator Tramudana Ana Maria şi Florea Vasile“.
 
„Conform Încheierii nr. 13936/05.04.2006 a judecătorului delegat la ORC de pe lângă Tribunalul Constanţa, Tramudana Margareta cesionează opt părţi sociale (40% din capitalul social) către Popisteanu Dan Sever, nou asociat. Administrarea societăţii este asigurată de Popisteanu Dan Sever. Conform Încheierii nr. 11242/30.01.2007 a judecătorului delegat la ORC de pe lângă Tribunalul Constanţa, se retrage din societate şi din funcţia de administrator Popisteanu Dan Sever, cu cesionarea părţilor sociale către Popisteanu Ana. Administrarea societăţii se face de Tramudana Ana Maria“, se mai precizează în Monitorul Oficial al României nr. 5521/04.2012.
 

Falimentul, urmat de licitaţia publică

 
Revenind la dosarul din instanţă, câteva luni mai târziu după decizia privind intrarea în faliment, mai precis în data de 5 decembrie 2013, a avut loc o licitaţie publică pentru valorificarea bunurilor mobile din patrimoniul Zucilla International SRL. Adjudecatar a fost SC Teatrus Stage Company SRL (firmă cu sediul social în municipiul Constanţa, pe strada Muncel, la acelaşi număr, la vremea respectivă, cu SC Zucilla International SRL), iar preţul de pornire a licitaţiei a fost de 33.332 de lei, exclusiv TVA. Iniţial, a fost achitată suma de 4.234 de lei, rămânând de plătit 29.098 de lei.
 
Mai multe despre acest dosar pot fi citite accesând următorul link:
 
Citește și:

Adara Tramundana, puntea dintre ONG-uri şi un proces în instanţă! După ce a anulat 30 la sută din bugetul Festivalului Verii 2016, Primăria Constanţa a dat pe mâna Asociaţiei „Teatrelia“ Festivalul Iernii 2017! (document)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii